A halat alaposan tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra.
Bármilyen fehér húsú halat használhatsz, de a tőkehal vagy doráda a legjobb választás, mivel könnyen omlós lesz.
A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a piros paprikát is szeleteld fel.
Ha szeretnéd, a paprika magjait eltávolíthatod, hogy kevésbé legyen csípős.
A friss gyömbért hámozd meg, és reszeld le.
A friss gyömbér íze erőteljesebb, mint a poré, ezért érdemes frisset használni a lehető legjobb ízélmény érdekében.
A diót aprítsd fel durvára.
A brazil dió vagy a másik kedvenc dió (például mandula) kiválóan passzol a halhoz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, paprikát és gyömbért, amíg megpuhulnak.
Fontos, hogy a fűszereket ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhatnak.
Add hozzá a halat a serpenyőhöz, és süsd meg minden oldalát 5-7 percig, hogy átforrósodjon.
Ne süsd túl a halat, hogy megőrizze puhaságát és ne száradjon ki.
Add hozzá a kókusztejet, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a lime levét, majd keverd össze, és főzd 5 percig alacsony hőmérsékleten.
A kókusztej lágyítja az ízeket, és az egész ételt selymes állagúvá teszi.
A végén add hozzá az aprított diót és friss koriandert, majd tálald melegen.
A dió ropogóssága és a koriander frissessége tökéletes kontrasztot ad a gazdag kókuszos ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.