Vatapá de peixe com gengibre, kókusztejjel és dióval

Vatapá de peixe com gengibre

A Vatapá de peixe, egy tradicionális brazil étel, amely a halakat gazdag kókusztejben és fűszerekben pácolja. Az étel gyökerei a dél-brazil konyhában találhatók, ahol a kókusz és a hal kombinációja alapvető szerepet játszik. A gyömbér és a friss fűszerek különleges ízharmóniát adnak, és a dió extra ropogósságot biztosít. Az étel minden egyes falatja egy autentikus brazil élményt nyújt, amely a családi étkezések középpontjában áll.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér hal filé (pl. tőkehal, doráda)
200 ml Kókusztej
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Hagyma
50 g Dió (például Brazil dió)
1 tk. Fűszerpaprika
2 ek. Lime leve
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Friss koriander
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan tisztítsd meg és vágd kisebb darabokra.

    Bármilyen fehér húsú halat használhatsz, de a tőkehal vagy doráda a legjobb választás, mivel könnyen omlós lesz.

    2

    A hagymát és a fokhagymát vágd apróra, a piros paprikát is szeleteld fel.

    Ha szeretnéd, a paprika magjait eltávolíthatod, hogy kevésbé legyen csípős.

    3

    A friss gyömbért hámozd meg, és reszeld le.

    A friss gyömbér íze erőteljesebb, mint a poré, ezért érdemes frisset használni a lehető legjobb ízélmény érdekében.

    4

    A diót aprítsd fel durvára.

    A brazil dió vagy a másik kedvenc dió (például mandula) kiválóan passzol a halhoz.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát, paprikát és gyömbért, amíg megpuhulnak.

    Fontos, hogy a fűszereket ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhatnak.

    6

    Add hozzá a halat a serpenyőhöz, és süsd meg minden oldalát 5-7 percig, hogy átforrósodjon.

    Ne süsd túl a halat, hogy megőrizze puhaságát és ne száradjon ki.

    7

    Add hozzá a kókusztejet, a fűszerpaprikát, a sót, a borsot és a lime levét, majd keverd össze, és főzd 5 percig alacsony hőmérsékleten.

    A kókusztej lágyítja az ízeket, és az egész ételt selymes állagúvá teszi.

    8

    A végén add hozzá az aprított diót és friss koriandert, majd tálald melegen.

    A dió ropogóssága és a koriander frissessége tökéletes kontrasztot ad a gazdag kókuszos ételnek.