A halat kockázd fel 2-3 cm-es darabokra, majd sózd, borsozd és locsold meg citromlével.
A citromlé segít a hal frissességében, és enyhe savasságot ad az ételnek.
A vöröshagymát, fokhagymát és a chili paprikát apróra vágd. A koriandert is durvára vágd fel.
A chili magját eltávolíthatod, ha nem szereted a túl csípős ételeket.
Egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chili paprikát. Pirítsd őket 2-3 percig.
A hagymát lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, hanem édes ízt adjon az ételnek.
Add hozzá a kukoricát, és keverd át, majd öntsd hozzá a kókusztejet. Keverd jól össze és hagyd, hogy a szósz 5-7 percig főjön.
A kókusztej sima és krémes textúrát ad a szósznak.
Tedd bele a haldarabokat a serpenyőbe, és főzd 8-10 percig, amíg a hal megpuhul és a szósz besűrűsödik.
A halat ne főzd túl, mert könnyen kiszáradhat. Ha a halat előre megsütötted, akkor már csak át kell melegíteni a szószban.
Amikor a hal megfőtt, add hozzá a fehérbor ecetet, és hagyd, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az ecet segít kiemelni az étel frissességét, és egyensúlyba hozza a kókusztej édes ízét.
Tálald a Vatapát friss korianderrel díszítve. Ezt az ételt általában rizzsel vagy kenyérrel tálalják.
A koriander friss íze jól kiegészíti a gazdag kókuszos szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.