Vegán lecsó tofuval tálalva

Vegán lecsó tofuval

A vegán lecsó tofuval egy hagyományos magyar étel modern változata, amely tökéletesen ötvözi a megszokott ízeket a növényi alapú étrenddel. A füstölt tofu a húsos változat alternatívájaként gazdag ízt ad az ételnek, miközben a paprika és a paradicsom frissessége teszi teljessé az élményt. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás könnyű vacsorákhoz vagy hétköznapi étkezésekhez. A friss petrezselyem és a füstölt pirospaprika még különlegesebbé varázsolja ezt a fogást, amely egyszerre hagyományos és modern.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Füstölt tofu
3 db Paprika
4 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Füstölt pirospaprika
1 cs. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg a paprikát és a paradicsomot, majd vágd őket kisebb darabokra. Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát is.

    A paprika magházát érdemes eltávolítani, a paradicsomot pedig a héjától megfosztani, ha zavaró lenne a lecsóban. Ehhez forrázd le pár másodpercre, majd húzd le a héját.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát, és kevergesd további 1 percig.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt adhat a lecsónak. A fokhagymát csak a végén add hozzá, mert könnyen megég.

    3

    Add hozzá a paprikát, és süsd közepes lángon 5-7 percig, amíg kissé megpuhul. Keverd bele a paradicsomot, és főzd további 10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Ha a paradicsom nagyon leveses, a főzés végén egy kanál paradicsompürével sűrítheted.

    4

    Közben kockázd fel a füstölt tofut, és egy másik serpenyőben pirítsd aranybarnára 5 perc alatt.

    A tofu pirítása előtt nyomkodd ki belőle a felesleges vizet papírtörlővel, hogy ropogósabb legyen.

    5

    Amikor a lecsó elkészült, keverd bele a pirított tofut. Ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg füstölt pirospaprikával.

    A füstölt paprika mennyiségével óvatosan bánj, nehogy elnyomja a többi ízt. Kóstold meg, és szükség esetén adj hozzá többet.

    6

    Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel. Kínálj mellé friss kenyeret vagy barna rizst.

    A lecsó másnapra még finomabb, mert az ízek jobban összeérnek. Hűtőben tárolva 2-3 napig eláll.