Keverd össze a lisztet, szárított élesztőt, cukrot és sót egy nagy tálban. Adj hozzá langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. A tésztát alaposan gyúrd meg, hogy rugalmas legyen. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely.
A megkelt tésztát oszd két egyenlő részre, majd nyújtsd ki vékony kör alakúra. Helyezd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta ragad, lisztezd a felületet és a nyújtófát. A vékony tészta ropogósabb lesz.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, és helyezd rá a felszeletelt növényi sajtot.
Használj jó minőségű, sűrű paradicsomszószt. A növényi sajtot egyenletesen oszlasd el a tésztán.
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra. Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta ropogósra sül, és a növényi sajt megolvad.
A magas hőfok biztosítja a ropogós tésztát. Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat.
Tálalás előtt díszítsd a pizzát friss bazsalikomlevelekkel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A friss bazsalikom és az olívaolaj fokozza a pizza ízét és megjelenését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.