Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.
A pizzatálca helyett használhatsz sütőkövet is, ami még ropogósabb tésztát eredményez.
Nyújtsd ki a pizza tésztát, hogy illeszkedjen a tálca méretéhez. A széleket hagyd kissé vastagabbra.
Ha nincs pizzatálcád, a tésztát közvetlenül egy sütőpapírral bélelt tepsire is nyújthatod.
Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval és bazsalikommal.
A paradicsomszósz helyett használhatsz házi pizzaszószt is, aminek intenzívebb az íze.
Helyezd a növényi sajt szeleteket a paradicsomszószra, majd rendezd el a vegán kolbász szeleteket egyenletesen a tetején.
A növényi sajtot érdemes előre lereszelni, hogy könnyebben eloszlatható legyen és egyenletesebben olvadjon meg.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, hogy a sajt szépen megolvadjon és a kolbász íze jobban érvényesüljön sütés közben.
Az olívaolaj használata opcionális, de segít a pizza ropogósabbá tételében.
Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a növényi sajt megolvad.
A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyelj a pizzára sütés közben.
Sütés után hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.
A pihentetés után könnyebben szeletelhető a pizza, és a feltétek kevésbé csúsznak le róla.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.