Vegán pepperoni pizza növényi alapú sajttal és kolbásszal

Vegán Pepperoni pizza (növényi kolbásszal)

A vegán pizza a modern konyha egyik legnépszerűbb újítása, amely az állati eredetű alapanyagokat növényi alternatívákkal helyettesíti. A vegán kolbász és sajt innovációja lehetővé teszi, hogy a klasszikus pepperoni pizza ízvilágát mindenki élvezhesse. Ez a recept tökéletes választás egy baráti vegán estére, ahol ízletes és fenntartható ételek kerülnek az asztalra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 ml Paradicsomszósz
250 g Növényi sajt
200 g Vegán kolbász (pepperoni)
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szárított oregánó
1 tk. Szárított bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy pizzatálcát, amit vékonyan kend meg olívaolajjal.

    A pizzatálca helyett használhatsz sütőkövet is, ami még ropogósabb tésztát eredményez.

    2

    Nyújtsd ki a pizza tésztát, hogy illeszkedjen a tálca méretéhez. A széleket hagyd kissé vastagabbra.

    Ha nincs pizzatálcád, a tésztát közvetlenül egy sütőpapírral bélelt tepsire is nyújthatod.

    3

    Kend meg a tészta tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg szárított oregánóval és bazsalikommal.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz házi pizzaszószt is, aminek intenzívebb az íze.

    4

    Helyezd a növényi sajt szeleteket a paradicsomszószra, majd rendezd el a vegán kolbász szeleteket egyenletesen a tetején.

    A növényi sajtot érdemes előre lereszelni, hogy könnyebben eloszlatható legyen és egyenletesebben olvadjon meg.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, hogy a sajt szépen megolvadjon és a kolbász íze jobban érvényesüljön sütés közben.

    Az olívaolaj használata opcionális, de segít a pizza ropogósabbá tételében.

    6

    Süsd a pizzát 15-18 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a növényi sajt megolvad.

    A sütési idő a sütő típusától függően változhat, ezért figyelj a pizzára sütés közben.

    7

    Sütés után hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld fel, és azonnal tálald.

    A pihentetés után könnyebben szeletelhető a pizza, és a feltétek kevésbé csúsznak le róla.