Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral vagy kend ki kókuszolajjal.
A sütőpapír használata megkönnyíti a torta kivételét a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat és az őrölt gyömbért.
Szitáld át a száraz hozzávalókat, hogy ne legyenek csomósak.
Egy másik tálban keverd össze a reszelt répát, a barnacukrot, az almalevet és a kókuszolajat.
A répát finomra reszeld, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Fokozatosan add hozzá a száraz hozzávalókat a répás keverékhez, majd keverd bele a darált diót.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz és nedves hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát a tortaformába, és simítsd el. Süsd 30-35 percig, vagy amíg a beleszúrt tű tisztán kijön. Hűtsd ki teljesen.
Ha a torta teteje túl hamar barnul, takard le alufóliával. A tortát rácson hagyd kihűlni.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy díszítsd reszelt narancshéjjal a különleges ízért.
A porcukrot közvetlenül tálalás előtt szórd meg, hogy ne olvadjon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.