Vindaloo lencsével, egy krémes indiai étel tálalva

Vindaloo lencsével

A Vindaloo eredetileg egy portugál ihletésű indiai étel, amelyet Goa-ban dolgoztak ki. A tradicionális húsos változatot vegetáriánus változattal helyettesítve a lencse gazdag fehérjét ad az ételhez, miközben megőrzi a vindaloo fűszerességét és gazdag aromáját. A kókusztej lágyítja a szószt, így egy igazán egyedülálló ételt hoz létre.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger
2 ek. Fűszeres vindaloo paszta
2 db Paradicsom
200 ml Kókusztej
1 csokor Curry levelek
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét alaposan öblítsd le és főzd meg sós vízben 25-30 percig, amíg megpuhul.

    A lencsét ne főzd túl, mert különben túl puha és pépes lesz. Érdemes kóstolni főzés közben!

    2

    A hagymát vágd fel apróra, a fokhagymát és a gyömbért pedig zúzd össze.

    Minél apróbbra vágod, annál jobban elvegyülnek a fűszerek a szószban.

    3

    Melegíts olajat egy serpenyőben, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket 5-7 percig.

    A hagymát és a fokhagymát pirítsd, amíg aranybarna nem lesz, hogy teljesen kihozd az ízüket.

    4

    Add hozzá a vindaloo pasztát, köményt, koriandert és borsot, és pirítsd tovább 2-3 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az aromájukat.

    A fűszerpaszta illata elárulja, hogy kellőképpen felhevült-e.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd 5 percig, amíg a paradicsom levet enged és a szósz besűrűsödik.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és jól keverd el. Add hozzá a megfőtt lencsét, majd főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kókusztej lágyítja a szószt, így könnyedebb, krémesebb lesz a végeredmény.

    7

    Add hozzá a curry leveleket és sózd meg. Ha szükséges, tartsd melegen, míg tálalod.

    A curry levelek hozzák az autentikus indiai ízt, így érdemes ne hagyni őket ki.

    8

    Tálald forrón rizs, naan vagy akár pappadam mellé.

    A szaftos vindaloo tökéletesen illik friss naan kenyérhez vagy basmati rizshez.