Vörös Bársony Cupcake tálalva

Vörös Bársony Cupcake

A vörös bársony cupcake a világ egyik legismertebb és legkedveltebb desszertje, ami a gazdag, piros színéről kapta nevét. A tésztája lágy, puha és könnyed, miközben a piros szín az ételfestéknek köszönhetően igazán látványos. A vörös bársony cupcake tökéletes választás ünnepi alkalmakra, de bármikor élvezhető egy kis édességre vágyva.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
200 g Cukor
20 g Kakaópor
100 g Vaj
120 ml Tej
2 db Tojás
1 evőkanál Piros ételfesték
1 tk. Ecet
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor
1 csipet Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.

    Ha nincs muffinformád, használhatsz szilikon muffin formákat is, de a papírformák biztosítják a legszebb végeredményt.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a cukorral kevered, mert különben a cukor megolvad és nem lesz krémes az állaga. Hagyd kicsit hűlni olvasztás után.

    3

    Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.

    A tojásokat szobahőmérsékleten használd, így könnyebben elegyednek a masszával.

    4

    A lisztet, kakaóport és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.

    A kakaópor legyen jó minőségű, mert ez nagyban befolyásolja a cupcake ízét és színét. A szitálás segít elkerülni a csomókat.

    5

    A piros ételfestéket és az ecetet is add hozzá, és keverd össze, hogy szép piros színt kapjon a tészta.

    Az ecet segít kiemelni a piros színt és lágyabbá teszi a tésztát. Használj gél állagú ételfestéket a legjobb eredmény érdekében, mert az nem hígítja a tésztát annyira, mint a folyékony.

    6

    A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    A tej legyen szobahőmérsékletű, hogy ne csapja ki a vajat.

    7

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 20-25 percig, amíg a tűpróbát kiállják.

    Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta kifolyhat sütés közben. A forma 2/3-ig való töltése ideális.

    8

    Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    A rácsra helyezés biztosítja, hogy a cupcake-ek alja ne ázzon el.