Wagyu Bulgogi fűszeres marhahús tálalva

Wagyu Bulgogi

A Wagyu Bulgogi a koreai konyha egy ínycsiklandó fogása, melyet a híres japán Wagyu marhahús felhasználásával készítenek. A Wagyu hús híres a rendkívül finom textúrájáról és gazdag ízvilágáról, ami tökéletes alapot ad a bulgogi páchoz. A hús szaftos, enyhén édes és csípős, egyesíti a koreai fűszereket és a hús gazdag ízét. Ez az étel tökéletes választás egy ínycsiklandó, fűszeres vacsorához vagy különleges alkalmakkor, amikor valami igazán különlegeset szeretnél tálalni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Wagyu marhahús (vékony szeletek)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
1 ek. Friss gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagymák (karikázva)
1 tk. Szezámmag (pirítva)
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A Wagyu marhahúst vékony szeletekre vágd fel, figyelve arra, hogy az egyenletes vastagságú legyen, így könnyebben meg tudjuk pörkölni.

    Ha nehezen megy a hús szeletelése, tedd egy órára a fagyasztóba, hogy könnyebben vágd fel.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, reszelt gyömbért, fokhagymát és a gochujangot. A pácnak édes, sós és enyhén csípős ízt kell adnia.

    A gochujang chili paszta erős, ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A szeletelt marhahúst tedd a pácba, és alaposan forgasd meg, hogy minden szeletet bevonjon a fűszeres keverék. Pihentesd 30 percig, hogy a hús jól magába szívja az ízeket.

    Ha van időd, pihentesd a húst akár 1-2 órán keresztül, így az ízek még intenzívebben beépülnek.

    4

    A hagymát karikázd fel, majd egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat közepes lángon. A hagymát egy-két percig pirítsd, amíg enyhén üveges nem lesz.

    A hagymát csak finoman pirítsd, hogy ne veszítse el friss ízét.

    5

    A pácban lévő marhahúst rakd a serpenyőbe, és folyamatos kevergetés mellett süsd meg, amíg a hús szépen megpirul. Ne egyszerre tedd bele az összes húst, hogy elkerüld a párolódást.

    A húsnak nem kell teljesen megpirulnia, elég, ha egy finom karamellizált réteg képződik a felületén.

    6

    Amikor a hús szépen megpirult, szórd meg pirított szezámmaggal és tálald melegen.

    A pirított szezámmag frissítő ízt ad, és gazdagítja az ételt.