Wagyu Bulgogi fƱszeres marhahĂșs tĂĄlalva

Wagyu Bulgogi

A Wagyu Bulgogi a koreai konyha egy Ă­nycsiklandĂł fogĂĄsa, melyet a hĂ­res japĂĄn Wagyu marhahĂșs felhasznĂĄlĂĄsĂĄval kĂ©szĂ­tenek. A Wagyu hĂșs hĂ­res a rendkĂ­vĂŒl finom textĂșrĂĄjĂĄrĂłl Ă©s gazdag Ă­zvilĂĄgĂĄrĂłl, ami tökĂ©letes alapot ad a bulgogi pĂĄchoz. A hĂșs szaftos, enyhĂ©n Ă©des Ă©s csĂ­pƑs, egyesĂ­ti a koreai fƱszereket Ă©s a hĂșs gazdag Ă­zĂ©t. Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy Ă­nycsiklandĂł, fƱszeres vacsorĂĄhoz vagy kĂŒlönleges alkalmakkor, amikor valami igazĂĄn kĂŒlönlegeset szeretnĂ©l tĂĄlalni.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Wagyu marhahĂșs (vĂ©kony szeletek)
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Szezámolaj
⭕ 3 gerezd Fokhagyma (apróra vágva)
⭕ 1 ek. Friss gyömbĂ©r (reszelt)
⭕ 2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
⭕ 1 db Hagymák (karikázva)
⭕ 1 tk. Szezámmag (pirítva)
⭕ 2 ek. Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A Wagyu marhahĂșst vĂ©kony szeletekre vĂĄgd fel, figyelve arra, hogy az egyenletes vastagsĂĄgĂș legyen, Ă­gy könnyebben meg tudjuk pörkölni.

    Ha nehezen megy a hĂșs szeletelĂ©se, tedd egy ĂłrĂĄra a fagyasztĂłba, hogy könnyebben vĂĄgd fel.

    2

    KĂ©szĂ­tsd el a pĂĄcot: egy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, barna cukrot, szezĂĄmolajat, reszelt gyömbĂ©rt, fokhagymĂĄt Ă©s a gochujangot. A pĂĄcnak Ă©des, sĂłs Ă©s enyhĂ©n csĂ­pƑs Ă­zt kell adnia.

    A gochujang chili paszta erƑs, ha nem szereted tĂșl csĂ­pƑsen, csökkentsd a mennyisĂ©gĂ©t.

    3

    A szeletelt marhahĂșst tedd a pĂĄcba, Ă©s alaposan forgasd meg, hogy minden szeletet bevonjon a fƱszeres keverĂ©k. Pihentesd 30 percig, hogy a hĂșs jĂłl magĂĄba szĂ­vja az Ă­zeket.

    Ha van idƑd, pihentesd a hĂșst akĂĄr 1-2 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, Ă­gy az Ă­zek mĂ©g intenzĂ­vebben beĂ©pĂŒlnek.

    4

    A hagymĂĄt karikĂĄzd fel, majd egy serpenyƑben hevĂ­ts egy kevĂ©s olajat közepes lĂĄngon. A hagymĂĄt egy-kĂ©t percig pirĂ­tsd, amĂ­g enyhĂ©n ĂŒveges nem lesz.

    A hagymåt csak finoman pirítsd, hogy ne veszítse el friss ízét.

    5

    A pĂĄcban lĂ©vƑ marhahĂșst rakd a serpenyƑbe, Ă©s folyamatos kevergetĂ©s mellett sĂŒsd meg, amĂ­g a hĂșs szĂ©pen megpirul. Ne egyszerre tedd bele az összes hĂșst, hogy elkerĂŒld a pĂĄrolĂłdĂĄst.

    A hĂșsnak nem kell teljesen megpirulnia, elĂ©g, ha egy finom karamellizĂĄlt rĂ©teg kĂ©pzƑdik a felĂŒletĂ©n.

    6

    Amikor a hĂșs szĂ©pen megpirult, szĂłrd meg pirĂ­tott szezĂĄmmaggal Ă©s tĂĄlald melegen.

    A pirĂ­tott szezĂĄmmag frissĂ­tƑ Ă­zt ad, Ă©s gazdagĂ­tja az Ă©telt.