Készítsd elő az összes hozzávalót. Mérd ki a lisztet, tejet, és a többi alapanyagot. Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.
A pontos mérés kulcsfontosságú a gofri sikeréhez. Használj digitális mérleget a legjobb eredményért.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és sót. Készíts egy mélyedést a közepébe.
A mélyedés megkönnyíti a nedves hozzávalók egyenletes elkeverését.
A tojásokat verd fel egy másik edényben, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze, majd öntsd a lisztes keverékhez.
A tojások felverése segít levegősebbé tenni a gofrit. A vaj ne legyen túl forró.
Egy habverővel vagy fakanállal óvatosan keverd simára a tésztát, vigyázva, hogy ne keverd túl, mert akkor a gofri keményebb lesz.
A túlkeverés gluténfejlődéshez vezet, ami kemény gofrit eredményez. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.
Forrósítsd fel a gofrisütőt és enyhén kend meg olajjal vagy vajjal. Önts bele egy adag tésztát és süsd aranybarnára kb. 3-4 perc alatt.
A gofrisütő hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós. Ha túl forró, megéghet.
Amíg a gofrik sülnek, készítsd el a Wagyu marhahúst. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá a darált Wagyu marhahúst, sózd, borsozd, és pirítsd 5-6 percig, míg szépen megpirul.
A Wagyu marhahús magas zsírtartalmú, ezért figyelj, hogy ne süsd túl.
Öntsd hozzá a Worcestershire szószt és keverd jól össze. Párold további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A Worcestershire szósz umami ízt ad a marhahúsnak. Ha nincs kéznél, használhatsz szójaszószt is.
Tálaláskor helyezd a gofrira a szaftos Wagyu marhahúst, majd szórd meg reszelt sajttal.
A sajtot közvetlenül a tálalás előtt szórd a gofrira, hogy szépen megolvadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.