Wagyu marhás gofri tálalva

Wagyu Marhás Gofri

A gofri egy hagyományosan édes finomság, amely Belgiumból indult hódító útjára, de az utóbbi években egyre népszerűbbek a sós változatai is. A sós gofri különösen az Egyesült Államokban vált trenddé, ahol gyakran tálalják csirkével vagy más sós feltétekkel. A Wagyu marhahús egy prémium minőségű japán marhahús, amely híres különleges márványozottságáról és ízvilágáról. A két elem kombinációja egy különleges és luxus fogást eredményez, amely tökéletes választás egy elegáns brunchhoz vagy akár egy kiadós vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
50 g Vaj
20 g Cukor
1 csipet
10 g Sütőpor
200 g Wagyu marhahús (darálva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
15 ml Worcestershire szósz
1 csipet
1 csipet Bors
10 ml Olívaolaj
50 g Reszelt sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. Mérd ki a lisztet, tejet, és a többi alapanyagot. Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát.

    A pontos mérés kulcsfontosságú a gofri sikeréhez. Használj digitális mérleget a legjobb eredményért.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és sót. Készíts egy mélyedést a közepébe.

    A mélyedés megkönnyíti a nedves hozzávalók egyenletes elkeverését.

    3

    A tojásokat verd fel egy másik edényben, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze, majd öntsd a lisztes keverékhez.

    A tojások felverése segít levegősebbé tenni a gofrit. A vaj ne legyen túl forró.

    4

    Egy habverővel vagy fakanállal óvatosan keverd simára a tésztát, vigyázva, hogy ne keverd túl, mert akkor a gofri keményebb lesz.

    A túlkeverés gluténfejlődéshez vezet, ami kemény gofrit eredményez. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek.

    5

    Forrósítsd fel a gofrisütőt és enyhén kend meg olajjal vagy vajjal. Önts bele egy adag tésztát és süsd aranybarnára kb. 3-4 perc alatt.

    A gofrisütő hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha nem elég forró, a gofri nem lesz ropogós. Ha túl forró, megéghet.

    6

    Amíg a gofrik sülnek, készítsd el a Wagyu marhahúst. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát.

    A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjenek meg.

    7

    Add hozzá a darált Wagyu marhahúst, sózd, borsozd, és pirítsd 5-6 percig, míg szépen megpirul.

    A Wagyu marhahús magas zsírtartalmú, ezért figyelj, hogy ne süsd túl.

    8

    Öntsd hozzá a Worcestershire szószt és keverd jól össze. Párold további 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A Worcestershire szósz umami ízt ad a marhahúsnak. Ha nincs kéznél, használhatsz szójaszószt is.

    9

    Tálaláskor helyezd a gofrira a szaftos Wagyu marhahúst, majd szórd meg reszelt sajttal.

    A sajtot közvetlenül a tálalás előtt szórd a gofrira, hogy szépen megolvadjon.