Wasabis és füstölt lazacos cannelloni elegánsan tálalva

Wasabis és füstölt lazacos cannelloni

A cannelloni az olasz konyha egyik ikonikus tésztás fogása, amely az évszázadok során számos változáson ment keresztül. A wasabis és füstölt lazacos változat modern fúzió, amely az ázsiai és mediterrán ízvilágot ötvözi egy elegáns ételben. Ahogy a selymes tejszín és a ricotta ötvöződik a füstölt lazac karakteres ízével és a wasabi csípős jegyeivel, egy igazán izgalmas kompozíció születik. Ez az étel tökéletes választás egy ünnepi vacsorára vagy ha lenyűgöznéd a vendégeidet valami különlegessel. Tipp: bátran kísérletezz – egy kevés citromhéj vagy kapor még frissebbé teheti az ízvilágot. Az élmény garantáltan emlékezetes lesz!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Cannelloni tészta
200 g Füstölt lazac
250 g Ricotta
200 ml Tejszín
50 g Reszelt parmezán sajt
1 tk. Wasabi paszta
1 ek. Citromlé
1 ek. Snidling
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt lazacot vágd apró kockákra, a snidlinget finomra aprítsd. Keverd össze egy tálban a ricottát, a wasabit, a citromlevet, a sót, borsot, az aprított lazacot és snidlinget. Tipp: A wasabit fokozatosan adagold, hogy ne legyen túl erős a keverék.

    A legjobb, ha kóstolgatva adod hozzá a wasabit, mert a csípőssége eltérő lehet a különböző termékeknél. Ha túl csípős, egy kis ricottával ellensúlyozhatod.

    2

    Töltsd meg a cannelloni tésztákat a lazacos-ricottás keverékkel. Ehhez használhatsz kiskanál helyett habzsákot is, hogy könnyebben és tisztábban dolgozhass.

    Ha nincs habzsákod, egy erős zacskó sarkát is levághatod, és azt használhatod töltésre. Fontos, hogy a tészta ne szakadjon meg töltés közben, ezért óvatosan nyomd bele a tölteléket.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Közben egy közepes méretű lábasban melegítsd fel a tejszínt, keverd hozzá a reszelt parmezánt, és egy csipet sót. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett melegítsd, amíg a sajt elolvad, de ne forrald fel.

    A mártás akkor lesz a legfinomabb, ha frissen reszelt parmezánt használsz. A forralást kerüld el, mert a sajt kicsapódhat, és a mártás szemcsés lesz.

    4

    Egy közepes méretű hőálló tálat kenj ki olívaolajjal. Öntsd a tejszínes mártás felét az aljára, majd fektesd bele egymás mellé a megtöltött cannellonikat. A tetejére öntsd a maradék mártást, ügyelve arra, hogy minden tésztát befedjen.

    A cannellonikat szorosan egymás mellé fektesd, hogy sütés közben ne száradjanak ki. Ha a mártás nem fedné el teljesen a tésztát, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    5

    Fedd le alufóliával, és süsd 25 percig. Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 10 percig, amíg a teteje enyhén aranybarnára sül. Tipp: az utolsó 2 percben grill fokozaton is piríthatod, hogy ropogósabb legyen a teteje.

    Az alufólia segít, hogy a tészta ne száradjon ki sütés közben. Ha grill fokozaton pirítod, figyelj rá, hogy ne égjen meg a teteje.

    6

    Miután kivetted a sütőből, hagyd 5 percig pihenni. Szórd meg friss snidlinggel tálalás előtt. Így szépen szeletelhető és jobban összeérnek az ízek.

    A pihentetés segít, hogy a mártás besűrűsödjön, és a cannelloni könnyebben szeletelhető legyen. Tálaláskor kínálhatsz hozzá friss salátát.