Welsh rarebit baconnel tálalva, sajtos szószban, pirítós kenyér tetején, ropogós bacon darabokkal

Welsh rarebit baconnel

A Welsh rarebit egy klasszikus brit étel, amely egyszerű, de gazdag sajtos szószból készült, és pirítós kenyéren tálalják. Az étel az angol konyha történetében gyökerezik, és bár az alaprecept a 18. századra nyúlik vissza, azóta számos variációja született. A Welsh rarebit baconnel egy újabb népszerű változata ennek az ételnek, ahol a gazdag sajtos szószhoz ropogós bacon darabokat adnak, így egy igazi ínycsiklandó reggeli vagy vacsora készíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cheddar sajt
30 g Vaj
1 ek. Liszt
200 ml Tej
100 g Bacon
1 ek. Mustár
1 ek. Worcestershire szósz
0.5 tk. Fekete bors
4 db Pirítós kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábasban közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy sűrű pasztát kapj.

    A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A lisztet folyamatosan keverve adj hozzá, hogy ne legyen csomós.

    2

    Lassan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima szószt kapj. Hozzáadhatod a mustárt, Worcestershire szószt, és fekete borsot.

    A tejet fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók képződését. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    A cheddar sajtot reszeld le, majd tedd hozzá a szószhoz, és keverd, amíg teljesen felolvad.

    A sajt minél frissebb, annál jobb. Ha túl sűrű a szósz, egy kis tejjel lazíthatod.

    4

    Közben a bacont süsd meg egy serpenyőben, amíg ropogós nem lesz. Ezután vágd kis darabokra.

    A bacon ropogósra sült darabjai intenzívebb ízt adnak a szósznak, ezért ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    5

    A kész bacont add hozzá a sajt szószhoz, majd jól keverd össze.

    A bacon íze jól beleolvad a szószba, és szuper ízes lesz tőle. Ne keverd túl sokáig, hogy megőrizze a ropogós textúráját.

    6

    Közben pirítsd meg a kenyereket aranybarnára.

    A pirítósnak ropogósnak kell lennie, hogy a szósz ne áztassa el túl gyorsan.

    7

    Amikor a szósz elkészült, öntsd rá a pirítósokra, és azonnal tálald melegen.

    A Welsh rarebit hagyományosan forró, olvadt sajttal tálalják, így ne várj túl sokáig, hogy megejéd!