Welsh rarebit gombával tálalva, sajtos szószban, pirítós kenyér tetején, friss gombadarabokkal

Welsh rarebit gombával

A Welsh rarebit az angol konyha egyik legismertebb ételévé vált, amely a 18. században született meg. Az étel gazdag sajtos szószból készült, és pirítós kenyéren tálalják. Az idők során számos változata alakult ki, és az egyik legnépszerűbb a gombával készített változat. A Welsh rarebit gombával egy egyszerű, de gazdag ételt eredményez, amely ínycsiklandó reggelire vagy gyors vacsorára is tökéletes.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cheddar sajt
30 g Vaj
1 ek. Liszt
200 ml Tej
150 g Gomba
1 ek. Mustár
1 ek. Worcestershire szósz
0.5 tk. Fekete bors
4 db Pirítós kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábasban közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy sűrű pasztát kapj.

    A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A lisztet folyamatosan keverve adj hozzá, hogy ne legyen csomós.

    2

    Lassan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima szószt kapj. Hozzáadhatod a mustárt, Worcestershire szószt, és fekete borsot.

    A tejet fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók képződését. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    A cheddar sajtot reszeld le, majd tedd hozzá a szószhoz, és keverd, amíg teljesen felolvad.

    A sajt minél frissebb, annál jobb. Ha túl sűrű a szósz, egy kis tejjel lazíthatod.

    4

    A gombát tisztítsd meg, és vágd apróra. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, amíg megpuhul és aranybarnára sül.

    A gombát ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem sül meg egyenletesen, és vízben főhet.

    5

    A pirított gombát add hozzá a sajt szószhoz, és jól keverd össze.

    A gomba gazdagítja a szósz ízét, és remekül passzol a sajthoz, így ne hagyd ki belőle!

    6

    Közben pirítsd meg a kenyereket aranybarnára.

    A pirítósnak ropogósnak kell lennie, hogy a szósz ne áztassa el túl gyorsan.

    7

    Amikor a szósz elkészült, öntsd rá a pirítósokra, és azonnal tálald melegen.

    A Welsh rarebit hagyományosan forró, olvadt sajttal tálalják, így ne várj túl sokáig, hogy megejéd!