A vajat olvaszd meg egy kis lábasban közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy sűrű pasztát kapj.
A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A lisztet folyamatosan keverve adj hozzá, hogy ne legyen csomós.
Lassan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima szószt kapj. Hozzáadhatod a mustárt, Worcestershire szószt, és fekete borsot.
A tejet fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók képződését. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.
A cheddar sajtot reszeld le, majd tedd hozzá a szószhoz, és keverd, amíg teljesen felolvad.
A sajt minél frissebb, annál jobb. Ha túl sűrű a szósz, egy kis tejjel lazíthatod.
A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd apróra. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
A póréhagyma fokozza a szósz ízét, így próbáld meg minél jobban megpirítani, hogy gazdagabb legyen az íze.
A pirított póréhagymát add hozzá a sajt szószhoz, és jól keverd össze.
A póréhagyma íze remekül illeszkedik a gazdag sajtos szószhoz, és egyedi ízt ad az ételnek.
Közben pirítsd meg a kenyereket aranybarnára.
A pirítósnak ropogósnak kell lennie, hogy a szósz ne áztassa el túl gyorsan.
Amikor a szósz elkészült, öntsd rá a pirítósokra, és azonnal tálald melegen.
A Welsh rarebit hagyományosan forró, olvadt sajttal tálalják, így ne várj túl sokáig, hogy megejéd!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.