Welsh rarebit póréhagymával tálalva, sajtos szószban, pirítós kenyér tetején, friss póréhagyma darabokkal

Welsh rarebit póréhagymával

A Welsh rarebit a brit konyha egyik legismertebb ételének számít, amely a 18. században született meg. Az étel gazdag sajtos szószból készült, és pirítós kenyéren tálalják. Az étel egyik népszerű variációja a póréhagymával készített változat, ahol a friss póréhagymák gazdagítják a szósz ízét és egyedi jelleget adnak az ételnek. A Welsh rarebit póréhagymával tökéletes választás reggelire vagy egy könnyű vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cheddar sajt
30 g Vaj
1 ek. Liszt
200 ml Tej
1 db Póréhagyma
1 ek. Mustár
1 ek. Worcestershire szósz
0.5 tk. Fekete bors
4 db Pirítós kenyér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis lábasban közepes lángon, majd add hozzá a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy sűrű pasztát kapj.

    A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne égjen meg. A lisztet folyamatosan keverve adj hozzá, hogy ne legyen csomós.

    2

    Lassan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima szószt kapj. Hozzáadhatod a mustárt, Worcestershire szószt, és fekete borsot.

    A tejet fokozatosan add hozzá, hogy elkerüld a csomók képződését. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis tejet.

    3

    A cheddar sajtot reszeld le, majd tedd hozzá a szószhoz, és keverd, amíg teljesen felolvad.

    A sajt minél frissebb, annál jobb. Ha túl sűrű a szósz, egy kis tejjel lazíthatod.

    4

    A póréhagymát tisztítsd meg, és vágd apróra. Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    A póréhagyma fokozza a szósz ízét, így próbáld meg minél jobban megpirítani, hogy gazdagabb legyen az íze.

    5

    A pirított póréhagymát add hozzá a sajt szószhoz, és jól keverd össze.

    A póréhagyma íze remekül illeszkedik a gazdag sajtos szószhoz, és egyedi ízt ad az ételnek.

    6

    Közben pirítsd meg a kenyereket aranybarnára.

    A pirítósnak ropogósnak kell lennie, hogy a szósz ne áztassa el túl gyorsan.

    7

    Amikor a szósz elkészült, öntsd rá a pirítósokra, és azonnal tálald melegen.

    A Welsh rarebit hagyományosan forró, olvadt sajttal tálalják, így ne várj túl sokáig, hogy megejéd!