Tisztítsd meg a bálnazsírt, és vágd falatnyi darabokra.
A bálnazsírt alaposan tisztítsd meg, távolítsd el a hártyákat és a nem kívánt részeket, hogy a végeredmény ízletesebb legyen.
Egy nagy edényben hevítsd fel a növényi olajat, és pirítsd meg a bálnazsírt, amíg enyhén aranyszínű lesz. Tedd félre.
Ne pirítsd túl a bálnazsírt, mert megkeményedhet. Csak addig pirítsd, amíg enyhén aranybarna nem lesz.
Aprítsd fel a hagymát, fokhagymát, sárgarépát és burgonyát. Ugyanabban az edényben pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg illatosak lesznek.
A hagymát és fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg, mert keserű ízt adhatnak az ételnek.
Add hozzá a répát és a burgonyát, majd pirítsd 3-4 percig. Keverd hozzá a paradicsompürét.
A paradicsompürét pirítsd egy kicsit a zöldségekkel, hogy karamellizálódjon, ez mélyebb ízt ad a ragunak.
Öntsd rá a hal alaplevet, és tedd vissza a bálnazsírt az edénybe. Ízesítsd sóval, borssal, és főzd alacsony lángon 45-60 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, és az ízek összeérnek.
A főzés során időnként kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízesítésen. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá még egy kis alaplevet.
A főzés végén szórd meg apróra vágott friss kaporral. Tálald forrón, friss kenyérrel vagy rizzsel.
A friss kapor helyett használhatsz más zöldfűszereket is, például petrezselymet vagy snidlinget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.