Yakisoba garnélával, finom tészta és zöldségek keveréke garnélával, szezámmaggal

Yakisoba garnélával

A Yakisoba egy hagyományos japán étel, amelyet eredetileg a szabadban készítettek, és főleg tésztát, zöldségeket, valamint különféle húsokat vagy tengeri ételeket tartalmaz. A garnélás változata különleges, mert a garnéla finom, édes íze és a fűszerek gazdag kombinációja adja a yakisoba jellegzetes ízét. Ez az étel egyszerű és gyors, de mégis ínycsiklandó, tökéletes választás egy gyors, mégis gazdag ízvilágú vacsorához. Képzeld el, ahogy a friss garnéla és zöldségek íze keveredik a tésztával, miközben a szójaszósz sötét íze átjárja az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Garnéla
200 g Yakisoba tészta
1 db Vöröshagyma
1 db Sárgarépa
1 db Zöld paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Oyster szósz
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélát tisztítsd meg, és távolítsd el a héját és a beleket.

    A friss garnéla a legjobb választás, mert finomabb és puhább lesz a végén!

    2

    A zöldségeket (hagyma, sárgarépa, zöld paprika) vágd fel vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágd.

    A zöldségeket egyenlő méretűre vágva könnyebben egyenletesen sülnek.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg 1-2 percig.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, figyelj rá, hogy csak enyhén piruljon!

    4

    Add hozzá a zöldségeket, és süsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    A zöldségeket folyamatosan keverd, hogy ne égjenek meg.

    5

    A garnélát tedd a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg rózsaszínűre sülnek.

    Ne süsd túl a garnélát, mert akkor kemény lesz!

    6

    A yakisoba tésztát tedd a serpenyőbe, és keverd össze a garnélával és a zöldségekkel.

    A tészta könnyebben átsül, ha előzőleg enyhén megfőzöd, de ne hagyd túl hosszú ideig, mert túl puhává válhat.

    7

    Öntsd hozzá a szójaszószt és az oyster szószt, és keverd jól össze. Süsd 3-5 percig, hogy az ízek egyesüljenek.

    A szójaszósz és oyster szósz keveréke adja meg a yakisobának a jellegzetes, gazdag ízt.

    8

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel is díszítheted.