A garnélát tisztítsd meg, és távolítsd el a héját és a beleket.
A friss garnéla a legjobb választás, mert finomabb és puhább lesz a végén!
A zöldségeket (hagyma, sárgarépa, zöld paprika) vágd fel vékony csíkokra, a fokhagymát apróra vágd.
A zöldségeket egyenlő méretűre vágva könnyebben egyenletesen sülnek.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg 1-2 percig.
A fokhagyma gyorsan megéghet, figyelj rá, hogy csak enyhén piruljon!
Add hozzá a zöldségeket, és süsd őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
A zöldségeket folyamatosan keverd, hogy ne égjenek meg.
A garnélát tedd a serpenyőbe, és süsd 2-3 percig, amíg rózsaszínűre sülnek.
Ne süsd túl a garnélát, mert akkor kemény lesz!
A yakisoba tésztát tedd a serpenyőbe, és keverd össze a garnélával és a zöldségekkel.
A tészta könnyebben átsül, ha előzőleg enyhén megfőzöd, de ne hagyd túl hosszú ideig, mert túl puhává válhat.
Öntsd hozzá a szójaszószt és az oyster szószt, és keverd jól össze. Süsd 3-5 percig, hogy az ízek egyesüljenek.
A szójaszósz és oyster szósz keveréke adja meg a yakisobának a jellegzetes, gazdag ízt.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal, és ha szeretnéd, egy kis friss korianderrel is díszítheted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.