Yakisoba tenger gyümölcseivel tálalva, zöldhagymával díszítve

Yakisoba tenger gyümölcseivel

A Yakisoba egy tradicionális japán étel, amelyet gyorsan pirított tésztából készítenek, különféle húsokkal, zöldségekkel és fűszerekkel. Az étel népszerűsége a gyors elkészíthetőségében rejlik, és gyakran készítik éttermekben vagy utcai árusoknál. A tenger gyümölcseivel készült változat különösen finom, mivel az ínycsiklandó garnélarák és kagyló gazdagítja a tészta ízét. A Yakisoba az egyik legkedveltebb japán street food étel, amely minden ínycsiklandó falattal elvarázsol.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Soba tészta
150 g Garnélarák
100 g Tengeri kagyló
100 g Főtt csirkemell
1 db Vöröshagyma
2 szál Zöldhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Káposzta
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Októberolaj
1 tk. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a soba tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést.

    A soba tésztát mindig alaposan le kell öblíteni, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat és hogy ne ragadjon össze.

    2

    A garnélarákot és tengeri kagylót tisztítsd meg, a csirkemellet vágd vékony csíkokra. A zöldhagyma, sárgarépa és káposzta is legyen apróra vágva.

    A tengeri kagylókat és garnélarákot ne hagyd túl sokáig főzni, hogy ne veszítsenek a textúrájukból.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsd fel az olajat, majd pirítsd meg a fokhagymát, amíg illatos nem lesz.

    Alacsony lángon pirítsd a fokhagymát, hogy ne égjen meg, hanem megőrizze friss ízét.

    4

    Add hozzá a sárgarépát és a káposztát, és pirítsd őket 2-3 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket csak annyira kell pirítani, hogy frissek maradjanak, de ne veszítsenek a tápanyagaikból.

    5

    Ezután add hozzá a garnélarákot, tengeri kagylót és csirkemellet, majd pirítsd őket, amíg meg nem puhulnak.

    A tenger gyümölcsei gyorsan elkészülnek, ügyelj arra, hogy ne főzd túl őket.

    6

    Öntsd hozzá a főtt soba tésztát, a szójaszószt, a cukrot, és borsot. Alaposan keverd össze az összes hozzávalót.

    A szójaszósz mellett használhatsz egy kis extra fokhagymát és gyömbért a tészta ízesítéséhez.

    7

    Add hozzá a zöldhagymát és főzd még egy percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A zöldhagymát csak a végén add hozzá, hogy megőrizzék friss ízüket és színüket.

    8

    Tálald a Yakisobát melegen, és élvezd a friss tenger gyümölcseivel készült ételt.

    A tálalás előtt egy kis extra szójaszósz és friss koriander is remekül illik hozzá.