Yakitori csirkenyársak tálalva

Yakitori csirkenyársak

A yakitori, azaz japán csirkenyárs, az egyik legkedveltebb utcai étel Japánban. Az Edo-korban kezdett elterjedni, amikor az egyszerű, faszénen grillezett ételek népszerűvé váltak. A yakitori különlegessége a pác, amely az édes és sós ízek tökéletes harmóniáját kínálja. Ez az étel ideális választás baráti összejövetelekhez vagy gyors, ízletes vacsorához. A különböző régiókban más-más összetevőkkel készítik, de a klasszikus verzió mindig lenyűgözően egyszerű és finom.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecombfilé
100 ml Szójaszósz
50 ml Mirin
50 ml Szaké
30 g Cukor
3 szál Újhagyma
8 db Fa nyárs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a fa nyársakat vízbe legalább 20 percre, hogy sütés közben ne égjenek meg.

    Ha nincs elég időd, akkor is legalább 10 percre áztasd be a nyársakat. Ezzel elkerülheted, hogy a grillen megégjenek.

    2

    A csirkecombfiléket vágd egyenletes, körülbelül 2-3 cm-es darabokra. Az újhagymát tisztítsd meg, és vágd 3 cm-es darabokra.

    A csirkét vágd nagyjából egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. Ha nem szereted az újhagymát, használhatsz helyette zöldpaprikát is.

    3

    Készítsd el a pácot: keverd össze a szójaszószt, mirint, szakét és a cukrot egy kisebb lábosban. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik, majd hagyd kihűlni.

    A pácot ne forrald, csak melegítsd, amíg a cukor feloldódik. Ha nincs mirin vagy szaké, használhatsz helyette rizsecetet egy kis cukorral.

    4

    Fűzd fel a csirkedarabokat és az újhagymát váltakozva a nyársakra. Például egy csirkedarab után jöhet egy újhagymadarab, majd ismét csirke.

    Ne fűzd túl szorosan a hozzávalókat a nyársra, hogy a hús átsülhessen.

    5

    Egy forró grillserpenyőt vagy grillsütőt készíts elő. Kend meg a nyársakat a páccal, és helyezd a forró felületre.

    A grill legyen elég forró, hogy a hús rögtön pirulni kezdjen. Ha serpenyőben sütöd, használj kevés olajat.

    6

    Süsd a nyársakat oldalanként 3-4 percig, közben rendszeresen kend meg a páccal, hogy a hús szaftos és ízletes maradjon. Ellenőrizd, hogy a csirke teljesen átsült-e.

    A gyakori kenegetéssel biztosíthatod, hogy a hús ne száradjon ki, és a pác karamellizálódjon. A csirke akkor van kész, ha a belseje már nem rózsaszín.

    7

    A kész yakitori nyársakat melegen tálald, esetleg egy kevés extra páccal meglocsolva.

    Tálalhatod rizzsel vagy salátával. A páccal való meglocsolás még ízletesebbé teszi.