Yorkshire pudding citromhéjjal, aranybarna, pufók formákban

Yorkshire pudding citromhéjjal

A Yorkshire pudding története a 18. századi Angliába nyúlik vissza, és hagyományosan húsok mellé tálalták. Az édes változata, citromhéjjal, egy modern twistet ad ennek az egyszerű, mégis különleges ételnek. A citrom frissítő aromája kiemeli a tészta könnyedségét, és tökéletesen passzol a puha, vajas textúrához. Bár tradicionálisan húsos ételekhez készítik, ez a verzió remek desszertként vagy reggeliként is megállja a helyét. A recept tökéletes választás ünnepi étkezésekhez, vagy bármilyen alkalomra, amikor valami igazán különlegesre vágyunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér liszt
3 db Tojás
250 ml Tej
2 ek. Vaj
0.5 tk.
1 csipet Cukor
1 ek. Citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a sütőt előmelegíteni 220°C-ra, miközben előkészítjük az alapanyagokat.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú, hogy a tészta gyorsan megemelkedjen.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot és a citromhéjat.

    A citromhéj frissítő ízt ad a pudingnak, így ne hagyd ki.

    3

    Add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    A tésztának egyenletesen sűrűnek kell lennie, de ne legyen túl sűrű.

    4

    Helyezd a muffin formákba a vajat, és tedd őket a sütőbe 5 percre, hogy a vaj felolvadjon és forró legyen.

    Ez segít, hogy a puding szép, ropogós kérget kapjon.

    5

    Miután a vaj felolvadt, öntsd bele a tésztát a formákba. A formákat ne töltsd túl, hogy szép magasra emelkedjenek a pudingok.

    Ne hagyj túl sok levegőt a formákban, hogy a pudingok egyenletesen emelkedjenek.

    6

    Süsd a pudingokat 220°C-on 20-25 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarna színt kapnak.

    Ne nyisd ki a sütőt a sütés első felében, hogy ne esjenek össze.

    7

    Miután elkészültek, vedd ki őket a sütőből, és azonnal tálald. Legjobb frissen, egy kis fűszeres vajjal vagy mézzel.

    A legfinomabb, ha melegen fogyasztod, így a pudingok belseje puha és könnyű marad.