Kezdjük a sütőt előmelegíteni 220°C-ra, miközben előkészítjük az alapanyagokat.
A sütő előmelegítése kulcsfontosságú, hogy a tészta gyorsan megemelkedjen.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a cukrot és a citromhéjat.
A citromhéj frissítő ízt ad a pudingnak, így ne hagyd ki.
Add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy sima tésztát kapj.
A tésztának egyenletesen sűrűnek kell lennie, de ne legyen túl sűrű.
Helyezd a muffin formákba a vajat, és tedd őket a sütőbe 5 percre, hogy a vaj felolvadjon és forró legyen.
Ez segít, hogy a puding szép, ropogós kérget kapjon.
Miután a vaj felolvadt, öntsd bele a tésztát a formákba. A formákat ne töltsd túl, hogy szép magasra emelkedjenek a pudingok.
Ne hagyj túl sok levegőt a formákban, hogy a pudingok egyenletesen emelkedjenek.
Süsd a pudingokat 220°C-on 20-25 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarna színt kapnak.
Ne nyisd ki a sütőt a sütés első felében, hogy ne esjenek össze.
Miután elkészültek, vedd ki őket a sütőből, és azonnal tálald. Legjobb frissen, egy kis fűszeres vajjal vagy mézzel.
A legfinomabb, ha melegen fogyasztod, így a pudingok belseje puha és könnyű marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.