Zaru soba miso szósszal, frissen tálalva

Zaru soba miso szósszal

A zaru soba egy klasszikus japán étel, amelyet hideg soba tésztával készítenek. A miso szósz különleges ízt ad, és a tofuval kiegészítve gazdag, tápláló ételt alkot. Ez az étel remek választás azok számára, akik gyors, ínycsiklandó és tápláló ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
2 ek. Miso paszta
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámmagolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
100 g Tófu
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a soba tésztát forró vízben 5-7 percig, majd szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállj a főzési folyamatot.

    A soba tészta a legjobb hideg vízzel leöblítve, mert így a tészta megtartja a textúráját, és nem ragad össze.

    2

    A miso pasztát keverd össze a szójaszósszal, a cukorral és a szezámmagolajjal egy kis tálban.

    Ha a miso paszta túl sűrű, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben elkeveredjen a többi hozzávalóval.

    3

    Reszeld le a fokhagymát és a friss gyömbért, majd keverd bele a miso szószba.

    A fokhagyma és a gyömbér friss ízt ad a szósznak, és segítenek kiemelni a miso gazdag umami ízét.

    4

    A tofut vágd kis kockákra, és tedd a szószba, hogy átvegye az ízeket.

    A tofu kiváló fehérjeforrás, és nagyon jól felveszi a miso szósz ízét, így még gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    A zöldhagymát apróra vágd és tedd félre díszítéshez.

    A zöldhagyma friss ízt ad, és színt is kölcsönöz az ételnek, így ne hagyd ki!

    6

    A soba tésztát tálald egy tányéron, és öntsd rá a miso szószt.

    A miso szósszal tálalt soba tészta tökéletes egy gyors és ízletes étkezéshez.

    7

    Szórd meg szezámmaggal és friss zöldhagymával, majd tálald.

    A szezámmag és a zöldhagyma frissességet adnak, ami remekül illik a miso gazdag ízéhez.