Zaru soba wasabival, friss soba tészta, szójaszósszal, lime levével és korianderrel díszítve

Zaru Soba Wasabival

A Zaru Soba egy hagyományos japán étel, amely hideg, friss soba tésztát jelent, amelyet szójaszósszal és fűszeres wasabival fogyasztanak. Eredetileg nyáron fogyasztják Japánban, hogy frissítő ételt biztosítson a forró napokon. A wasabi hozzáadása fokozza a tészta ízét és egy kis csípősséget ad az ételnek. Az étel egyszerű, gyorsan elkészíthető, és egy ínycsiklandó választás egy könnyed étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
1 tk. Wasabi paszta
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 csipet Tengerisó
1 csokor Friss koriander (opcionális)
1 db Friss lime
1 ek. Szezámmag (opcionális)
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A soba tésztát forró vízben főzzük 4-5 percig, amíg megpuhul, de még al dente marad. Ezután öblítsük le hideg vízben, hogy leállítsuk a főzést, és a tészta ne ragadjon össze.

    A tészta gyorsan megpuhul, ezért figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, hogy megőrizzük a textúráját.

    2

    Egy kis tálban keverjük össze a szójaszószt, mirint, és egy csipet sót, hogy elkészítsük a mártást. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vízet, hogy a mártás ne legyen túl erős.

    A mirin édes ízt ad a mártásnak, ezért ha nem szereted az édeset, kevesebb mirint használj.

    3

    A wasabi pasztát kevés vízben oldjuk fel, hogy krémes állagot kapjunk. Az ízek erősségét a saját ízlésünk szerint állíthatjuk be.

    A wasabi erősen csípős, ezért először kisebb mennyiségben próbáld ki, és fokozatosan adagold hozzá, ha erősebb ízt szeretnél.

    4

    A soba tésztát egy tálban tálaljuk, és öntsük rá a mártást. A wasabit kis tálkában kínáljuk, hogy mindenki saját ízlése szerint adagolhassa.

    A wasabit nem szükséges közvetlenül a tésztára tenni, mivel a tészta ízét az egyes falatoknál is befolyásolhatjuk.

    5

    A tálalás előtt szórjunk a tésztára friss lime levet és szezámmagot. A korianderrel is díszíthetjük, ha szeretnénk.

    A friss lime leve és koriander extra frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.