A soba tésztát forró vízben főzzük 4-5 percig, amíg megpuhul, de még al dente marad. Ezután öblítsük le hideg vízben, hogy leállítsuk a főzést, és a tészta ne ragadjon össze.
A tészta gyorsan megpuhul, ezért figyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, hogy megőrizzük a textúráját.
Egy kis tálban keverjük össze a szójaszószt, mirint, és egy csipet sót, hogy elkészítsük a mártást. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vízet, hogy a mártás ne legyen túl erős.
A mirin édes ízt ad a mártásnak, ezért ha nem szereted az édeset, kevesebb mirint használj.
A wasabi pasztát kevés vízben oldjuk fel, hogy krémes állagot kapjunk. Az ízek erősségét a saját ízlésünk szerint állíthatjuk be.
A wasabi erősen csípős, ezért először kisebb mennyiségben próbáld ki, és fokozatosan adagold hozzá, ha erősebb ízt szeretnél.
A soba tésztát egy tálban tálaljuk, és öntsük rá a mártást. A wasabit kis tálkában kínáljuk, hogy mindenki saját ízlése szerint adagolhassa.
A wasabit nem szükséges közvetlenül a tésztára tenni, mivel a tészta ízét az egyes falatoknál is befolyásolhatjuk.
A tálalás előtt szórjunk a tésztára friss lime levet és szezámmagot. A korianderrel is díszíthetjük, ha szeretnénk.
A friss lime leve és koriander extra frissességet ad az ételnek, míg a szezámmag ropogós textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.