Forrald fel a vizet egy csipet sóval és a vajjal. Amint forr, vedd le a tűzről, és gyors mozdulatokkal keverd bele a lisztet. Visszatéve a tűzre, addig keverd, míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.
A visszarakás célja, hogy kissé megszáradjon a tészta – ez segíti a megfelelő állagot a sütéshez.
Hűtsd langyosra a tésztát, majd egyenként add hozzá a tojásokat, minden egyes tojás után simára keverve a masszát.
A tojásokat mindig külön törd fel egy kis edénybe, így elkerülheted a héj bekerülését.
Töltsd a tésztát csillagcsöves habzsákba, és formázz belőle kis gyűrűket sütőpapírra. Forrósíts olajat 170–180°C-ra, és óvatosan süsd ki a zeppolékat aranybarnára 5–6 perc alatt.
Egyszerre csak néhány darabot süss, hogy ne csökkenjen le az olaj hőmérséklete.
A kész zeppolékat szedd papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj. Hagyd őket teljesen kihűlni, mielőtt megtöltöd.
A hideg zeppole jobban megtartja a lekvárt, és nem lesz túl folyós a töltelék.
Egy habzsák segítségével középen nyomj eperlekvárt a zeppole tetejére. Szórd meg porcukorral, és azonnal tálald.
Használj sűrűbb állagú, magas gyümölcstartalmú lekvárt a legjobb eredmény érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.