Zeppole eperlekvárral töltve, porcukorral meghintve, rusztikus tálon tálalva

Zeppole eperlekvárral

A Zeppole eredetileg dél-olasz karneváli édesség volt, amelynek sokféle változata alakult ki az évek során. Az eperlekvárral töltött verzió egy frissítő, gyümölcsös csavart ad a klasszikus receptnek, és különösen népszerű a tavaszi és nyári időszakban. A friss, édes-savanykás eperlekvár tökéletes kontrasztot alkot a roppanós tésztával. Ahogy a tésztakarikák sülnek az olajban, aranybarna réteg alakul ki rajtuk, és az egész konyhát betölti az édesség illata. A krémes vagy gyümölcsös töltelékekkel készült Zeppole különleges helyet foglalnak el az olasz gasztronómiai örökségben. Technikai tanács: a lekvár ne legyen túl folyós, különben eláztathatja a tésztát – használj sűrű, minőségi eperlekvárt. Ez a Zeppole ideális desszert ünnepi alkalmakra, kerti partikra vagy akár délutáni kávé mellé is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 ml Víz
50 g Vaj
1 csipet
150 g Liszt
4 db Tojás
1 l Olaj a sütéshez
150 g Eperlekvár
2 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Forrald fel a vizet egy csipet sóval és a vajjal. Amint forr, vedd le a tűzről, és gyors mozdulatokkal keverd bele a lisztet. Visszatéve a tűzre, addig keverd, míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.

    A visszarakás célja, hogy kissé megszáradjon a tészta – ez segíti a megfelelő állagot a sütéshez.

    2

    Hűtsd langyosra a tésztát, majd egyenként add hozzá a tojásokat, minden egyes tojás után simára keverve a masszát.

    A tojásokat mindig külön törd fel egy kis edénybe, így elkerülheted a héj bekerülését.

    3

    Töltsd a tésztát csillagcsöves habzsákba, és formázz belőle kis gyűrűket sütőpapírra. Forrósíts olajat 170–180°C-ra, és óvatosan süsd ki a zeppolékat aranybarnára 5–6 perc alatt.

    Egyszerre csak néhány darabot süss, hogy ne csökkenjen le az olaj hőmérséklete.

    4

    A kész zeppolékat szedd papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk a felesleges olaj. Hagyd őket teljesen kihűlni, mielőtt megtöltöd.

    A hideg zeppole jobban megtartja a lekvárt, és nem lesz túl folyós a töltelék.

    5

    Egy habzsák segítségével középen nyomj eperlekvárt a zeppole tetejére. Szórd meg porcukorral, és azonnal tálald.

    Használj sűrűbb állagú, magas gyümölcstartalmú lekvárt a legjobb eredmény érdekében.