Zeppole tejszínhabbal tálalva, friss és könnyed tészta

Zeppole tejszínhabbal

A zeppole egy hagyományos olasz édesség, amelyet különösen a Karácsony és más ünnepek idején készítenek. A tészta finom, lágy és édes, míg a tejszínhabbal való tálalás egy igazi frissítő élményt ad. A zeppole a dél-olasz konyha egyik jellemző édessége, amely különféle formákban és töltelékekkel is készíthető. Ezt a változatot a tejszínhabbal tálalták, hogy még gazdagabbá és finomabbá váljon az íze. Az olasz konyha egyszerű, de nagyszerű édességei közé tartozik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
50 g Cukor
50 g Vaj
120 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor
0.5 tk.
200 ml Tejszín
2 ek. Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat olvaszd meg a tejben, majd hagyd hűlni.

    A vaj és tej keveréke ne legyen túl forró, hogy ne főzze meg a tojásokat a tésztába.

    2

    A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sót és sütőport keverd össze egy tálban.

    Egyenletesen keverd el a száraz hozzávalókat, hogy a tészta homogén legyen.

    3

    A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tej-vaj keverékhez. Keverjük jól össze.

    A tojások ne legyenek túl hidegek, hogy könnyen össze tudjanak keveredni.

    4

    A tojásos keveréket öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára.

    Ne keverd túl, mert akkor a tészta túl kemény lesz.

    5

    A kész tésztát kanalazd forró olajba, és süsd ki kis adagokban aranybarnára.

    Ne tegyél túl sok tésztát az olajba egyszerre, hogy a zeppolek szépen kisüljenek.

    6

    Amikor elkészültek, helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.

    Az olaj hőmérséklete fontos, túl alacsony hőmérsékleten a tészta felszívja az olajat.

    7

    A tejszínt verd fel a porcukorral, és tálald a zeppolekkal.

    A tejszínhabot ne verd túl, hogy lágy maradjon és könnyen tálalható legyen.