A vajat olvaszd meg a tejben, majd hagyd hűlni.
A vaj és tej keveréke ne legyen túl forró, hogy ne főzze meg a tojásokat a tésztába.
A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sót és sütőport keverd össze egy tálban.
Egyenletesen keverd el a száraz hozzávalókat, hogy a tészta homogén legyen.
A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tej-vaj keverékhez. Keverjük jól össze.
A tojások ne legyenek túl hidegek, hogy könnyen össze tudjanak keveredni.
A tojásos keveréket öntsd hozzá a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára.
Ne keverd túl, mert akkor a tészta túl kemény lesz.
A kész tésztát kanalazd forró olajba, és süsd ki kis adagokban aranybarnára.
Ne tegyél túl sok tésztát az olajba egyszerre, hogy a zeppolek szépen kisüljenek.
Amikor elkészültek, helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj.
Az olaj hőmérséklete fontos, túl alacsony hőmérsékleten a tészta felszívja az olajat.
A tejszínt verd fel a porcukorral, és tálald a zeppolekkal.
A tejszínhabot ne verd túl, hogy lágy maradjon és könnyen tálalható legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.