Zöldhagymás sundae vaníliás fagylalttal, szezámmaggal és szójaszósszal

Zöldhagymás sundae

A zöldhagymás sundae egy különleges desszert, amely ötvözi az édes és sós ízeket. Az étel alapja a vaníliás fagylalt, amelyet pirított szezámmag, méz és szójaszósz tesz még izgalmasabbá. A recept egy fusion étel, amely a klasszikus sundae-t újraértelmezi, és a zöldhagyma különleges frissességet és enyhe csípősséget ad a desszertnek. Az édes, sós és fűszeres kombináció tökéletes desszertet biztosít azoknak, akik szeretnek kísérletezni az ízekkel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Fagyasztott vaníliás fagylalt
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
2 ek. Méz
1 tk. Fekete szójaszósz
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldhagymát finomra vágd, és tedd félre.

    A zöldhagymát minél apróbbra vágod, annál jobban eloszlik a sundae tetején.

    2

    A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A szezámmag gyorsan megpirul, figyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    A fagyasztott vaníliás fagylaltot tedd tálakba, és egyenletesen oszd el.

    Ha nem szereted a vaníliás fagylaltot, bármilyen más fagylaltot használhatsz helyette.

    4

    A pirított szezámmagot szórd a fagylalt tetejére.

    A szezámmag ropogós textúrát ad a süteményhez, és finom ízt kölcsönöz.

    5

    Keverd össze a mézet és a fekete szójaszószt, majd öntsd rá a fagylaltra.

    A szójaszósz és a méz különleges, sós-édes ízkombinációt hoz létre.

    6

    Végül szórd meg a frissen őrölt fekete borssal, és tálald azonnal.

    A bors különleges ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a többi hozzávalót.