Zöldséges kínai pirított tészta tálalva

Zöldséges kínai pirított tészta

A pirított tészta az ázsiai konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb étele. Kínában a különböző wokban készült tésztaételek évszázadok óta kedveltek, és számtalan variációban léteznek. Ez a zöldséges változat könnyen elkészíthető, gyors és tele van ízekkel. A szójaszósz, a fokhagyma és a gyömbér tökéletes harmóniát alkot a roppanósra pirított zöldségekkel és tésztával. Tökéletes hétköznapi étkezésekhez vagy gyors vacsorákhoz, és bármikor variálható kedvenc zöldségeiddel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Kínai tojásmentes tészta
1 db Sárgarépa
1 db Kaliforniai paprika
1 db Cukkini
100 g Brokkoli
2 db Újhagyma
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
1 ek. Szezámmag
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj vizet egy nagy lábosban, majd főzd meg a kínai tésztát a csomagolás utasításai szerint. Ha kész, szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.

    A tésztát ne főzd túl, mert könnyen szétesik a serpenyőben való pirítás során. Az átöblítés segít megállítani a főzési folyamatot és megakadályozza, hogy összeragadjon.

    2

    Közben készítsd elő a zöldségeket: a sárgarépát és a cukkinit vágd vékony csíkokra, a paprikát csíkokra, a brokkolit apró rózsákra, az újhagymát pedig karikákra.

    A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. Használhatsz más zöldségeket is, például gombát, bambuszrügyet vagy kínai kelt.

    3

    Reszeld le a gyömbért és aprítsd fel a fokhagymát.

    A friss gyömbér és fokhagyma adja a legjobb ízt, de használhatsz szárítottat is, ha nincs kéznél friss.

    4

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pirítsd pár másodpercig, amíg illatos nem lesz.

    A szezámolaj nagyon gyorsan ég, ezért figyelj oda, hogy ne füstöljön. Ha nincs szezámolajad, használhatsz más növényi olajat is.

    5

    Dobd hozzá a sárgarépát, paprikát és brokkolit, majd pirítsd 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljanak, de roppanósak maradjanak.

    A zöldségeket magas hőfokon pirítsd, hogy roppanósak maradjanak. Ne töltsd túl a serpenyőt, mert akkor a zöldségek párolódni fognak ahelyett, hogy pirulnának.

    6

    Add hozzá a cukkinit és az újhagymát, majd keverd össze, és pirítsd további 2 percig.

    A cukkini és az újhagyma gyorsabban sülnek, ezért csak a végén add hozzá őket.

    7

    Öntsd rá a szójaszószt, ízesítsd sóval és borssal, majd forgasd össze az egészet.

    A szójaszósz elég sós, ezért óvatosan sózd meg az ételt. Használhatsz más szószokat is, például osztrigaszószt vagy teriyaki szószt.

    8

    Add hozzá a főtt tésztát a serpenyőbe, és keverd össze, hogy mindenhol bevonja a szójaszósz és az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    A tésztát alaposan keverd össze a zöldségekkel és a szójaszósszal, hogy mindenhol átjárja az íz.

    9

    Szórd meg pirított szezámmaggal, majd tálald azonnal, ízlés szerint extra szójaszósszal.

    A pirított szezámmag extra ízt és textúrát ad az ételnek. Tálalhatod csilipaprikával is, ha szereted a csípőset.