Forralj vizet egy nagy lábosban, majd főzd meg a kínai tésztát a csomagolás utasításai szerint. Ha kész, szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.
A tésztát ne főzd túl, mert könnyen szétesik a serpenyőben való pirítás során. Az átöblítés segít megállítani a főzési folyamatot és megakadályozza, hogy összeragadjon.
Közben készítsd elő a zöldségeket: a sárgarépát és a cukkinit vágd vékony csíkokra, a paprikát csíkokra, a brokkolit apró rózsákra, az újhagymát pedig karikákra.
A zöldségeket vágd hasonló méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. Használhatsz más zöldségeket is, például gombát, bambuszrügyet vagy kínai kelt.
Reszeld le a gyömbért és aprítsd fel a fokhagymát.
A friss gyömbér és fokhagyma adja a legjobb ízt, de használhatsz szárítottat is, ha nincs kéznél friss.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a gyömbért és a fokhagymát, és pirítsd pár másodpercig, amíg illatos nem lesz.
A szezámolaj nagyon gyorsan ég, ezért figyelj oda, hogy ne füstöljön. Ha nincs szezámolajad, használhatsz más növényi olajat is.
Dobd hozzá a sárgarépát, paprikát és brokkolit, majd pirítsd 3-4 percig, hogy kissé megpuhuljanak, de roppanósak maradjanak.
A zöldségeket magas hőfokon pirítsd, hogy roppanósak maradjanak. Ne töltsd túl a serpenyőt, mert akkor a zöldségek párolódni fognak ahelyett, hogy pirulnának.
Add hozzá a cukkinit és az újhagymát, majd keverd össze, és pirítsd további 2 percig.
A cukkini és az újhagyma gyorsabban sülnek, ezért csak a végén add hozzá őket.
Öntsd rá a szójaszószt, ízesítsd sóval és borssal, majd forgasd össze az egészet.
A szójaszósz elég sós, ezért óvatosan sózd meg az ételt. Használhatsz más szószokat is, például osztrigaszószt vagy teriyaki szószt.
Add hozzá a főtt tésztát a serpenyőbe, és keverd össze, hogy mindenhol bevonja a szójaszósz és az ízek egyenletesen eloszoljanak.
A tésztát alaposan keverd össze a zöldségekkel és a szójaszósszal, hogy mindenhol átjárja az íz.
Szórd meg pirított szezámmaggal, majd tálald azonnal, ízlés szerint extra szójaszósszal.
A pirított szezámmag extra ízt és textúrát ad az ételnek. Tálalhatod csilipaprikával is, ha szereted a csípőset.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.