A fokhagyma olaj egy intenzív, aromás ízesítő olaj, amely a fokhagyma és növényi olaj (pl. olíva- vagy napraforgóolaj) kombinációjából készül. A fokhagyma gazdag illóolajait és ízanyagait az olaj magába szívja, így egyedülálló karaktert ad az ételeknek. A fokhagyma olaj népszerű a mediterrán, ázsiai és modern fúziós konyhákban egyaránt.
A házi készítésű vagy kereskedelmi fokhagymaolajok eltérő intenzitásúak lehetnek, attól függően, hogy sült, párolt vagy nyers fokhagymát használnak az infúzióhoz. Megjelenése jellemzően világos sárga vagy aranyszínű, áttetsző olaj, amely gazdag fokhagymaillattal és -ízzel rendelkezik.
A fokhagyma olaj ideális választás pirított zöldségek, húsok, saláták, tészták, mártogatók és öntetek ízesítéséhez. Sütéshez is használható, de legtöbben inkább közvetlenül tálaláskor adják az ételhez, hogy megőrizzék aromáját.
Ha egyszerű, de markáns ízesítőre vágysz, a fokhagyma olaj tökéletes választás lehet. Kis mennyiségben is sokat ad hozzá az ételek karakteréhez, és természetes módon teszi teljessé a fogásokat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.