Töltött szélƱ Frutti di Mare pizza tålalva

Töltött szélƱ Frutti di Mare pizza

A Töltött szĂ©lƱ Frutti di Mare pizza az olasz konyha egyik kreatĂ­v variĂĄciĂłja, amelyet a tengeri herkentyƱk Ă©s a sajttal töltött szĂ©l tesz kĂŒlönlegessĂ©. Ez a recept a tradicionĂĄlis Frutti di Mare pizzĂĄt ötvözi a modern pizzakĂ©szĂ­tĂ©s trendjĂ©vel, hogy a csalĂĄd minden tagja Ă©lvezhesse az Ă©tel minden rĂ©szĂ©t, beleĂ©rtve a tĂ©szta szĂ©leit is. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs kĂŒlönleges alkalmakra, barĂĄti vacsorĂĄkra vagy akĂĄr hĂ©tvĂ©gi kĂ©nyeztetĂ©sre.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 43 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db PizzatĂ©szta
⭕ 100 g Mozzarella sajt (töltĂ©shez)
⭕ 150 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g Mozzarella sajt
⭕ 200 g GarnĂ©larĂĄk
⭕ 150 g Fekete kagyló
⭕ 150 g Kalamári szeletek
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 5 g Friss petrezselyem
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Friss citromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑpapĂ­rral borĂ­tott tepsit.

    A töltött szĂ©lƱ pizza esetĂ©ben fontos, hogy a sĂŒtƑ elĂ©g forrĂł legyen, hogy a tĂ©szta gyorsan megsĂŒljön Ă©s ne ĂĄzzon el a töltelĂ©k.

    2

    NyĂșjtsd ki a pizzatĂ©sztĂĄt nagyobb mĂ©retƱre, mint a tepsi, hogy a szĂ©lĂ©t be tudd tölteni.

    A tĂ©sztĂĄt Ăłvatosan nyĂșjtsd, hogy ne szakadjon el. Ha nagyon ragad, hasznĂĄlj több lisztet.

    3

    SzĂ©leit töltsd meg mozzarelladarabokkal, majd hajtsd vissza a tĂ©sztĂĄt a töltĂ©s fölĂ©, Ă©s jĂłl nyomkodd le, hogy sĂŒtĂ©s közben ne nyĂ­ljon szĂ©t.

    A mozzarella helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs, jĂłl olvadĂł sajtot is.

    4

    Kend meg a tésztåt paradicsomszósszal, és szórd rå egyenletesen a reszelt mozzarellåt.

    Ügyelj arra, hogy a szĂłsz ne legyen tĂșl hĂ­g, mert elĂĄzhatja a tĂ©sztĂĄt. A mozzarella helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs, jĂłl olvadĂł sajtot is.

    5

    Helyezd el a tésztån a garnélåt, a fekete kagylót és a kalamåri szeleteket.

    A tenger gyĂŒmölcseit elƑtte pĂĄrold meg egy kicsit, hogy ne engedjenek tĂșl sok levet sĂŒtĂ©s közben.

    6

    Csepegtess olívaolajat a pizza tetejére, majd szórd meg apróra vågott fokhagymåval és friss petrezselyemmel.

    A fokhagyma és a petrezselyem friss ízt ad a pizzånak. Ha nem szereted a fokhagymåt, elhagyhatod.

    7

    SĂŒsd a pizzĂĄt 15-18 percig, amĂ­g a sajt megolvad Ă©s a töltött szĂ©lek aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    Figyeld a pizzĂĄt, hogy a tĂ©szta alja is ĂĄtsĂŒljön.

    8

    SĂŒtĂ©s utĂĄn csepegtess rĂĄ friss citromlevet, Ă©s hagyd pihenni 2-3 percig. Szeleteld fel, Ă©s azonnal tĂĄlald.

    A citromlĂ© kiemeli a tenger gyĂŒmölcseinek Ă­zĂ©t.