BBQ grillezett fokhagymás majonéz tálalva

BBQ grillezett fokhagymás majonéz

A sült fokhagyma egyik legjobb módja annak, hogy az ételeinknek mélyebb, karamellizált ízt adjunk. Ebben a receptben a grillezett fokhagyma édes és füstös íze tökéletesen harmonizál a BBQ szósszal és a házi készítésű majonézzel. Ez a fűszeres mártogatós kiválóan passzol sült krumplihoz, hamburgerekhez vagy grillezett húsokhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 fej Fokhagyma
2 db Tojássárgája
1 tk. Mustár
1 ek. Citromlé
150 ml Napraforgóolaj
2 ek. BBQ szósz
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
0.5 tk. Füstölt paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagyma fejének tetejét vágjuk le, hogy a gerezdek kissé kilátszódjanak. Csepegtessünk rá egy kevés olajat, majd csomagoljuk alufóliába.

    Az olaj segít, hogy a fokhagyma ne száradjon ki a grillezés során.

    2

    Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre, majd helyezzük rá a csomagolt fokhagymát. Süssük 20-25 percig, amíg a gerezdek teljesen megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.

    A grillezett fokhagyma sokkal lágyabb és édesebb ízű, mint a nyers.

    3

    Vegyük le a grillről a fokhagymát, majd hagyjuk kihűlni. Nyomjuk ki a puha belsejét egy kis tálba, és pépesítsük.

    Vigyázz, mert a sült fokhagyma nagyon forró lehet!

    4

    Egy tálban keverjük össze a tojássárgákat, a mustárt és a citromlevet.

    A tojássárgák legyenek szobahőmérsékletűek, hogy a majonéz könnyebben összeálljon.

    5

    Folyamatos keverés közben lassan csorgassuk hozzá az olajat, hogy sűrű, krémes majonézt kapjunk.

    Fontos, hogy nagyon lassan csorgasd az olajat, különben a majonéz kicsapódhat.

    6

    Adjuk hozzá a BBQ szószt, a füstölt paprikát, a sót, a borsot és a pépesített sült fokhagymát, majd keverjük alaposan össze.

    A füstölt paprika mélyíti a majonéz ízét. Ha nincs otthon, használhatsz sima paprikát is.

    7

    Hűtőben pihentessük legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtés során a majonéz még tovább sűrűsödik.

    8

    Tálaljuk sült krumpli, grillezett húsok vagy szendvicsek mellé mártogatósként.

    Ez a majonéz remekül passzol a grillezett ételekhez.