A repceolaj (más néven canola olaj) a világ egyik legegészségesebb növényi olaja, melyet a repce magjából nyernek ki hidegen sajtolással vagy finomítással. Aranysárga színe, semleges íze és kiegyensúlyozott zsírsavösszetétele miatt kiváló választás főzéshez, sütéshez és salátaöntetekhez egyaránt.
A repceolaj különösen gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, E-vitaminban és fitoszterolokban, így rendszeres, tudatos fogyasztása támogatja a szív- és érrendszer működését, csökkentheti a koleszterinszintet, és segít megelőzni a gyulladásos folyamatokat.
Az egyik legnagyobb előnye a rendkívül alacsony telített zsírsavtartalom, valamint a magas egyszeresen telítetlen zsírsavak aránya. Ezek az összetevők hozzájárulhatnak a „jó” HDL-koleszterin szint növeléséhez, miközben csökkentik az LDL szintjét.
A hidegen sajtolt repceolaj különösen gazdag antioxidánsokban, például E-vitaminban, amelyek segítenek a sejtek védelmében az oxidatív stressz ellen. Emellett omega-3 zsírsavtartalma támogatja az idegrendszer, a látás és a hormonrendszer működését.
Tárolás: A repceolajat száraz, sötét, hűvös helyen ajánlott tárolni. Hidegen sajtolt változatát célszerű hűtőben tartani, hogy megőrizze minőségét.
A repceolaj az egészségtudatos táplálkozás egyik alappillére, amely sokoldalúan alkalmazható és tápanyagokban gazdag növényi zsiradék.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.