Pap sült hús pulykamellből, fűszeres paprikával és rozmaringgal tálalva

Pap sült hússal

A pap sült hús tradicionális magyar étel, amely a pulyka ízletes elkészítésére épít. Az étel a pulykamell fűszeres sütését és a friss zöldségekkel való párosítást ötvözi, így egy egyszerű, de ínycsiklandó fogás válik belőle. A rozmaring és a paprika különleges aromákat adnak a húsnak, miközben a citromlé frissességet ad hozzá. Ez az étel remek választás családi vacsorákhoz, ünnepi étkezésekhez vagy akár egy könnyű hétköznapi ebédhez is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pulykamell
2 db Paprika
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
2 ág Friss rozmaring
1 ek. Friss citromlé
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A pulykamell filét alaposan megmosom, és kisebb darabokra vágom. A paprikákat és a hagymát is apróra vágom.

    A pulykamell jól marinálható, így előző nap is elkészítheted a húst, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    2

    A fokhagymát zúzom, majd egy tálban összekeverem az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Az így kapott pácba beleforgatom a pulykát, és legalább 30 percig hagyom állni.

    A pulyka marinálása segít, hogy még ízletesebb és szaftosabb legyen.

    3

    A serpenyőt felhevítem, majd egy kevés olívaolajat adok hozzá, és belehelyezem a pulykahúst. Magas hőmérsékleten sütöm, míg a hús szépen megpirul és enyhén karamellizálódik.

    A magas hőmérséklet segít, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.

    4

    Amikor a hús szép aranybarna, hozzáadom az apróra vágott paprikát és hagymát, majd lassú tűzön, kevergetve, 5-7 percig pirítom.

    A zöldségek pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjenek meg. Ha szükséges, egy kevés vízzel segítheted a folyamatot.

    5

    Végül hozzáadom a friss rozmaringot, és még 2-3 percig pirítom, hogy az aromák összeérjenek.

    A friss rozmaring intenzív ízt ad a húsnak, de ha nem szereted az erősebb fűszereket, kevesebbet is használhatsz.

    6

    Tálalás előtt frissen facsart citromlével meglocsolom, és az ételt friss zöldfűszerrel díszítem.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni a hús és a paprika ízét.