A pulykamell filét alaposan megmosom, és kisebb darabokra vágom. A paprikákat és a hagymát is apróra vágom.
A pulykamell jól marinálható, így előző nap is elkészítheted a húst, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A fokhagymát zúzom, majd egy tálban összekeverem az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Az így kapott pácba beleforgatom a pulykát, és legalább 30 percig hagyom állni.
A pulyka marinálása segít, hogy még ízletesebb és szaftosabb legyen.
A serpenyőt felhevítem, majd egy kevés olívaolajat adok hozzá, és belehelyezem a pulykahúst. Magas hőmérsékleten sütöm, míg a hús szépen megpirul és enyhén karamellizálódik.
A magas hőmérséklet segít, hogy a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos maradjon.
Amikor a hús szép aranybarna, hozzáadom az apróra vágott paprikát és hagymát, majd lassú tűzön, kevergetve, 5-7 percig pirítom.
A zöldségek pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjenek meg. Ha szükséges, egy kevés vízzel segítheted a folyamatot.
Végül hozzáadom a friss rozmaringot, és még 2-3 percig pirítom, hogy az aromák összeérjenek.
A friss rozmaring intenzív ízt ad a húsnak, de ha nem szereted az erősebb fűszereket, kevesebbet is használhatsz.
Tálalás előtt frissen facsart citromlével meglocsolom, és az ételt friss zöldfűszerrel díszítem.
A citromlé frissességet ad az ételnek, és segít kiemelni a hús és a paprika ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.