Zeppole mézzel és dióval, aranybarna sütemények mézzel tálalva

Zeppole mézzel és dióval

A Zeppole egy tradicionális olasz édesség, amelyet különböző ünnepi alkalmakkor készítenek, és leginkább süteményként vagy fánkként szolgálják fel. Eredetileg Róma környékén vált népszerűvé, és ma már sokféle variációban készítik. A méz és dió hozzáadása egy különleges ízt ad neki, és tökéletesen kiegészíti a tésztát. Ahogy a zeppole kisül, a konyhát belengi az édesség illata, és az édes, ropogós falatok garantáltan mindenkit elbűvölnek!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
30 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
1 ek. Sütőpor
1 csipet
50 g Dió
3 ek. Méz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót durvára vágd, és tedd félre. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és egy csipet sót.

    A diót ne vágd túl apróra, hogy sütés után megmaradjon a ropogós textúrája.

    2

    A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a tejet, tojásokat és keverd jól össze. Öntsd a vajas-tojásos keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze a tésztát.

    Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    Formázz a tésztából kis golyókat, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A golyókat ne rakd túl közel egymáshoz, hogy szépen átsüljenek!

    4

    A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, és süsd a zeppolét 10-15 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Minden sütő más, így érdemes 10 perc után ellenőrizni, hogy elérte-e a kívánt színt.

    5

    Miután kisült, hagyd őket hűlni egy kicsit, majd tálald mézzel és a durvára vágott dióval.

    A méz ragadós, ezért ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a zeppolén.