A diót durvára vágd, és tedd félre. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és egy csipet sót.
A diót ne vágd túl apróra, hogy sütés után megmaradjon a ropogós textúrája.
A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a tejet, tojásokat és keverd jól össze. Öntsd a vajas-tojásos keveréket a lisztes keverékhez, és alaposan dolgozd össze a tésztát.
Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet, hogy könnyebben formázható legyen.
Formázz a tésztából kis golyókat, és tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A golyókat ne rakd túl közel egymáshoz, hogy szépen átsüljenek!
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, és süsd a zeppolét 10-15 percig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Minden sütő más, így érdemes 10 perc után ellenőrizni, hogy elérte-e a kívánt színt.
Miután kisült, hagyd őket hűlni egy kicsit, majd tálald mézzel és a durvára vágott dióval.
A méz ragadós, ezért ügyelj arra, hogy egyenletesen oszlasd el a zeppolén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.