A tofut vágd kockákra, és pirítsd aranybarnára olívaolajon egy wokban. Tedd félre.
A tofu pirításához használj magas hőfokot és kevés olajat, hogy ropogós legyen.
A karfiolt szedd kisebb rózsákra, a sárgarépát szeleteld vékony csíkokra.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Ugyanabban a wokban hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá az aprított fokhagymát és gyömbért. Pirítsd illatosra.
A szezámolajnak magas a füstpontja, ezért jól bírja a magas hőfokot. A fokhagymát és a gyömbért ne égesd meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a karfiolt és a sárgarépát, majd keverd össze. Öntsd rá a szójaszószt, és párold 5-7 percig közepes lángon.
A szójaszósz sótartalmát vedd figyelembe, és ízlés szerint csökkentsd a hozzáadott só mennyiségét.
Szórd meg chilipehellyel, add vissza a pirított tofut, és keverd össze az egészet, hogy az ízek összeérjenek.
A chilipehely mennyiségét ízlés szerint szabályozd. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.
Tálaláskor szórd meg pirított szezámmaggal és friss korianderrel, majd azonnal fogyaszd.
A wokban készült ételek a legjobbak frissen, azonnal tálalva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.