A rizsszirup egy növényi eredetű édesítőszer, amelyet barnarizs erjesztésével és enzimes lebontásával állítanak elő. Ennek eredményeként jön létre egy világos színű, sűrű, enyhén karamelles ízű szirup, amely teljesen természetes módon édesít, fruktóz nélkül.
A rizsszirup alternatív édesítőszerként ideális választás azok számára, akik kerülik a finomított cukrot, a fruktózt vagy természetesebb alternatívát keresnek. Gluténmentes, vegán és jól beilleszthető speciális étrendekbe is.
A rizsszirup széles körben alkalmazható a következő formákban:
A rizsszirup alacsony fruktóztartalmú, így kevésbé terheli a májat és kevésbé okoz vércukor-ingadozást, mint más szirupok. Ugyanakkor főként glükózból áll, ezért glikémiás indexe viszonylag magas lehet, így mértékletes fogyasztás javasolt.
A rizsszirup hűvös, sötét helyen szobahőmérsékleten jól eltartható. Állaga sűrű, de könnyen adagolható. Hűtést nem igényel, de lezárva kell tartani, hogy ne száradjon ki vagy ne kristályosodjon.
Összességében a rizsszirup egy egészségtudatos választás lehet azoknak, akik természetes, növényi édesítőt keresnek a modern konyhában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.