Gamja Jorim, koreai fűszeres krumpli szójaszószban szezámmaggal

Gamja Jorim

A Gamja Jorim egy klasszikus koreai étel, amelyet krumpliból készítenek. A szójaszósz és a szezámolaj gazdag ízvilágot ad a krumplinak, miközben a pirítás kiemeli az étel édes és sós ízét. Koreában gyakran készítik ezt az ételt, mivel tápláló és könnyen elkészíthető. A Gamja Jorim friss rizs mellett tökéletes választás főételként vagy köretként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
3 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
200 ml Víz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplikat hámozd meg és vágd fel kisebb kockákra.

    Ha kisebb darabokra vágod a krumplit, gyorsabban megpuhul és jobban átveszi az ízeket.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és tedd félre.

    A fokhagyma minél apróbbra vágva jobban átadja az ízét a szósznak.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a krumplit és pirítsd meg 5-7 percig, amíg enyhén megpirul.

    A krumplit közepes lángon pirítsd, hogy egyenletesen megpiruljon és ropogós legyen.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, cukrot, fokhagymát, vizet és sót, majd keverd össze. Főzd alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul és a szósz sűrűsödik.

    Időnként keverd meg, hogy a krumpli ne ragadjon le, és egyenletesen átvegye a szósz ízét.

    5

    A végén szórd meg a kész Gamja Jorim-t szezámmaggal és aprított zöldhagymával.

    A szezámmag és zöldhagyma frissességet és textúrát ad az ételnek.

    6

    Tálald forrón, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket.

    Friss rizs mellett a legfinomabb, hogy még gazdagabbá váljon az étkezés.