A lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót és a matchaport egy nagy tálban összekeverjük.
A matcha port szitáld át, hogy ne legyen csomós.
A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.
A vaj ne legyen túl forró, amikor hozzáadod a tojásokhoz, mert megsütheti azokat.
A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri kemény lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen el nem keverednek.
A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.
Ha a gofrisütőd tapadásmentes bevonattal rendelkezik, akkor nem feltétlenül szükséges olajjal vagy vajjal megkenni.
Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarnára pirult.
A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
Ne tedd a gofrikat egymásra, mert akkor megpuhulnak.
A gofrikat friss mangószeletekkel, tejszínhabbal, kókuszreszelékkel és egy kevés mézzel díszítjük az ázsiai ízvilág eléréséhez.
Használhatsz más gyümölcsöket is, például ananászt vagy licsit.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.