Myulchi Bokkeum koreai szardínia étel tálalva

Myulchi Bokkeum

A Myulchi Bokkeum egy tradicionális koreai étel, amely a szardíniát a fűszeres szójaszósz és a chili keverékével ötvözi. Az étel igazi ínycsiklandó fogás, amely az ínycsiklandó fűszerek és gazdag ízek miatt népszerű a koreai háztartásokban. A szardínia tradicionális koreai alapanyag, és remek választás egy egészséges étkezéshez, mivel gazdag omega-3 zsírsavakban. Az étel elkészítése gyors, és tökéletes választás azoknak, akik szeretnének autentikus koreai ízeket kipróbálni otthon. A Myulchi Bokkeum ízletesebbé válik, ha friss rizsre tálaljuk, és egy csipet szezámmagot szórunk rá. Tökéletes étel mindenkor!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Szárított szardínia
2 ek. Szezámmagolaj
2 ek. Cukor
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szirup
1 ek. Chili paszta
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A szárított szardíniát alaposan öblítsd le hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges sót.

    A szardínia friss vízben való áztatása segít enyhíteni a sósságon.

    2

    Melegítsd fel a szezámmagolajat egy serpenyőben közepes lángon, majd add hozzá a szardíniát.

    Ne hagyd, hogy az olaj túl forró legyen, mert a szardínia könnyen megéghet.

    3

    Adja hozzá a szóját, cukrot, szirupot és chili pasztát, majd keverd össze.

    A chili paszta mennyiségét ízlés szerint változtathatod, ha fűszeresebben szereted.

    4

    Add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a vizet. Keverd össze, és főzd 5-7 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    Főzés közben érdemes kevergetni, hogy az étel ne égjen le, és minden íz jól eloszoljon.

    5

    Tálald a Myulchi Bokkeum-ot rizs kíséretében, hogy egy igazi koreai étkezést varázsolj az asztalra.

    A fogás a legjobb, ha frissen tálalod, mivel a rizs jól felszívja a gazdag szószt.