A zöld tea egy minimálisan fermentált teafajta, amelyet a Camellia sinensis növény leveleiből készítenek. Azonnal hőkezelik (gőzöléssel vagy pirítással), hogy megakadályozzák az oxidációt, így megőrizve a levelek természetes színét, friss aromáját és magas antioxidáns-tartalmát. Szálas formában különösen aromás és sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag.
A zöld teát nem csak italként fogyaszthatjuk, hanem sütéshez, főzéshez, italízesítéshez is kiváló. Friss, fűszeres, enyhén növényes íze remekül passzol desszertekhez és egzotikus ételekhez.
A zöld tea rendkívül gazdag antioxidánsokban, különösen katechinekben (pl. EGCG), amelyek hozzájárulnak a szabadgyökök semlegesítéséhez, ezzel támogathatják a sejtvédelmet, anyagcserét és az immunrendszer működését. Mérsékelt koffeintartalma élénkít, miközben nem terheli meg a szervezetet úgy, mint a kávé.
A szálas zöld tea leveleket légmentesen zárva, hűvös, száraz, fénytől védett helyen érdemes tárolni. Így megőrzi frissességét, színét és aromáját akár hónapokon át.
A zöld tea nemcsak egészséges italalap, hanem ízletes és természetes konyhai összetevő is, amely kiemeli a kreatív receptek ízvilágát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.