Mentaiko chazuke-val, gazdag rizs, halikra és zöld tea, friss korianderrel díszítve

Mentaiko chazuke-val

A chazuke egy hagyományos japán étel, amelyet főtt rizsből készítenek, és gazdag zöld tea vagy alaplé öntettel tálalnak. A mentaiko chazuke-val a japán konyha gazdag fűszeres halikráját és rizst kombinálja egy könnyed, de ínycsiklandó étellé. Az étel gyorsan elkészíthető és tökéletes egy frissítő étkezéshez. A mentaiko a tengeri halikra fűszeres változata, amely kiemelkedően aromás ízt ad a levesnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
100 g Mentaiko (fűszeres halikra)
2 db Zöld algaszeletek (nori)
1 szál Zöldhagyma
1 ek. Fűszerezett szójaszósz
250 ml Zöld tea
1 tk. Szezámmag
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst alaposan öblítsd le, és főzd meg az utasítások szerint. Miután kész, tedd félre.

    A sushi rizst mindig alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, és a rizs ne legyen túl ragacsos.

    2

    A mentaikot (fűszeres halikra) nyisd fel, és tedd félre a rizshez való hozzáadás előtt.

    A mentaiko gyakran fagyasztott formában kapható, ezért ha frisset használsz, ne felejtsd el felengedni.

    3

    A zöld algaszeleteket (nori) apró darabokra tépheted, és tedd félre a tálaláshoz.

    A nori elősegíti az umami ízének fokozását, és hozzáadja az étel karakteres tenger ízét.

    4

    A zöldhagyma szárát finomra vágd fel.

    A zöldhagyma frissessége kiemeli a rizst és a mentaiko fűszerességét.

    5

    A fűszerezett szójaszószt és a zöld teát egy kis tálban keverd össze, majd melegítsd fel őket egy lábasban, de ne forrald fel.

    A meleg szójaszósz és zöld tea tökéletes alapot ad a chazuke leveshez, ami gazdag ízélményt biztosít.

    6

    Tedd a főtt rizst egy tálba, és kanalazd rá a mentaikot, zöldhagyma darabokat, szezámmagot és a nori algát.

    A rizs tetejére tehetsz egy kis koriandert is, hogy friss és aromás ízeket kapj.

    7

    Öntsd rá a meleg szójaszószos-zöld teás keveréket a tálban lévő rizsre.

    A zöld tea enyhén kesernyés íze tökéletesen kiegyensúlyozza a mentaiko sós ízét.

    8

    Tálald az ételt melegen, és friss korianderrel díszítsd.

    A koriander frissessége igazán kiemeli a gazdag ízeket.