Yorkshire pudding rozmaringgal, tálalva frissen

Yorkshire pudding rozmaringgal

A Yorkshire pudding az angol konyha egyik legismertebb étele, amelyet hagyományosan húsételek mellé tálalnak. Eredetileg a Yorkshire régióból származik, és az angol étkezések elengedhetetlen része. A rozmaring hozzáadásával egy friss, fűszeres ízt kapunk, amely remekül illik a puding lágy és gazdag textúrájához. A friss, ropogós Yorkshire pudding egy igazi étkezési élményt nyújt, és különösen jól passzol pörköltekhez és szaftos húsételekhez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
140 g Liszt
3 db Tojás
200 ml Tej
100 ml Víz
0.5 tk.
1 ág Friss rozmaring
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálban verd fel, majd add hozzá a tejet, vizet és a sót. Keverd jól össze.

    A tojásokat jól fel kell verni, hogy szép habos legyen a tészta, amely pufók pudingot eredményez.

    2

    A lisztet szitáld át, hogy ne legyenek csomók, majd keverd bele a tojásos keverékbe.

    A liszt átszitálása biztosítja, hogy a tészta sima legyen, és ne legyenek benne csomók.

    3

    Friss rozmaringot apróra vágva keverd bele a tésztába, hogy ízesítse.

    A rozmaring friss íze különleges, de ha nem szereted, kevesebb is elég belőle.

    4

    Egy muffin sütőformát kenj meg olívaolajjal, majd tedd a sütőbe 200 °C-ra, hogy előmelegedjen.

    A formát jól olajozd meg, hogy a pudingok szépen ki tudjanak emelkedni és ne ragadjanak le.

    5

    Amikor a sütő előmelegedett, öntsd a tésztát a formákba úgy, hogy mindegyik feléig legyen tészta.

    Ne töltsd tele a formákat teljesen, mert a tészta sütés közben meg fog emelkedni.

    6

    Süsd a pudingokat 20-25 percig, amíg szépen megemelkednek és aranybarnára sülnek.

    Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert a pudingok összeeshetnek. Ne süsd túl őket, hogy puha belsőt kapj.

    7

    Tálald a Yorkshire puddingot frissen, és ha szeretnéd, díszítsd egy-egy rozmaring ággal.

    A Yorkshire puddingot legjobb frissen tálalni, mert így megőrzi a ropogós külsejét és puha belsejét.