Egy közepes lábasban keverd össze a warabi keményítőt, cukrot és a vizet. Folyamatos keverés mellett kezdd el melegíteni közepes lángon.
A folyamatos keverés elengedhetetlen – különben az alján gyorsan leéghet!
Néhány perc után a keverék áttetszővé és sűrűvé válik. Ez azt jelzi, hogy a keményítő megfőtt és zselésedni kezdett.
Ha csomók keletkeznek, egy habverővel könnyedén kisimíthatod a keveréket.
Amint sűrű és áttetsző, gyorsan kanalazd ki egy sütőpapírral vagy keményítőporral megszórt lapos tálcára. Simítsd el egy nedves spatulával, és hagyd teljesen kihűlni.
Használj hideg vizet a spatula megnedvesítéséhez – így nem ragad bele a massza.
Miután kihűlt, szórd meg a tetejét kukoricakeményítővel, majd vágd fel kockákra vagy rombuszokra egy éles, nedves késsel.
A vágásnál minden egyes mozdulat előtt tisztítsd meg és nedvesítsd be a kést a szép szeletekért.
A kész mochi darabokat szórd meg matcha porral a tetejükön, majd azonnal tálald. Hűtve is finom, de frissen a legjobb.
A matcha port szitán keresztül szórd rá, így egyenletesebb, szép réteget kapsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.