Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót és élesztőt. Add hozzá a tojásokat és a tejet. Keverd simára, majd hagyd pihenni 30 percig, hogy az élesztő dolgozni kezdjen.
A pihenési idő alatt az élesztő aktiválódik, így a tészta könnyedebb és légiesebb lesz.
Miután letelt a pihenési idő, add hozzá az olajat és a matcha port. Keverd jól össze, hogy a tészta egyenletes zöld színt kapjon.
A matcha por friss ízt ad a tésztának, és szép zöld színt biztosít. Ügyelj arra, hogy teljesen eloszd a tésztában!
Egy serpenyőt hevíts fel, és önts bele egy kevés olajat. Tedd bele a tésztát, és terítsd el, hogy egyenletesen elfedje a serpenyőt.
A serpenyőt közepes lángon tartsd, hogy a tészta szépen megsüljön anélkül, hogy megégne!
Süsd a tésztát kb. 5-7 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is. Amikor a tészta aranybarna és átsült, vedd ki a serpenyőből.
Ne aggódj, ha a tészta kicsit vastag lesz, így is nagyon finom lesz!
Miután elkészült, kend meg a tetejét édes sűrített tejjel, és szórd meg apróra vágott földimogyoróval.
A földimogyoró édes és ropogós textúrát ad, ami jól illik a puha tésztához.
Vágd szeletekre, és tálald forrón. A legjobb, ha frissen fogyasztod.
A Martabak manis legfinomabb frissen, még melegen, amikor a sűrített tej és a földimogyoró íze jól összeér!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.