Martabak manis matcha porral, sűrített tejjel és földimogyoróval díszítve

Martabak manis matcha porral

A Martabak manis egy híres indonéz édesség, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. A zöld tea (matcha) különleges ízt ad az édességnek, miközben a sűrített tej és a ropogós földimogyoró egyensúlyozza a tészta édességét. Ezt a receptet a tradicionális Martabak manis ihlette, de a matcha por hozzáadása egy modern csavart ad a klasszikus fogásnak. Az étel frissen tálalva a legfinomabb, és remek választás baráti összejövetelekhez vagy családi ünnepekre.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
100 g Cukor
1 ek. Élesztő
250 ml Tej
2 db Tojás
2 ek. Olaj
1 ek. Matcha por
0.5 tk.
50 g Földimogyoró
2 ek. Édes sűrített tej

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót és élesztőt. Add hozzá a tojásokat és a tejet. Keverd simára, majd hagyd pihenni 30 percig, hogy az élesztő dolgozni kezdjen.

    A pihenési idő alatt az élesztő aktiválódik, így a tészta könnyedebb és légiesebb lesz.

    2

    Miután letelt a pihenési idő, add hozzá az olajat és a matcha port. Keverd jól össze, hogy a tészta egyenletes zöld színt kapjon.

    A matcha por friss ízt ad a tésztának, és szép zöld színt biztosít. Ügyelj arra, hogy teljesen eloszd a tésztában!

    3

    Egy serpenyőt hevíts fel, és önts bele egy kevés olajat. Tedd bele a tésztát, és terítsd el, hogy egyenletesen elfedje a serpenyőt.

    A serpenyőt közepes lángon tartsd, hogy a tészta szépen megsüljön anélkül, hogy megégne!

    4

    Süsd a tésztát kb. 5-7 percig, majd fordítsd meg, és süsd a másik oldalát is. Amikor a tészta aranybarna és átsült, vedd ki a serpenyőből.

    Ne aggódj, ha a tészta kicsit vastag lesz, így is nagyon finom lesz!

    5

    Miután elkészült, kend meg a tetejét édes sűrített tejjel, és szórd meg apróra vágott földimogyoróval.

    A földimogyoró édes és ropogós textúrát ad, ami jól illik a puha tésztához.

    6

    Vágd szeletekre, és tálald forrón. A legjobb, ha frissen fogyasztod.

    A Martabak manis legfinomabb frissen, még melegen, amikor a sűrített tej és a földimogyoró íze jól összeér!