A Håz Hamburgere ropogós pancettåval és grillezett hagymåval

A HĂĄz Hamburgere

A HĂĄz Hamburgere egy klasszikus, mĂ©gis kĂŒlönleges hĂĄzi burger, amelyben a prĂ©mium marhahĂșs, a ropogĂłs pancetta Ă©s a grillezett hagyma tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot. A hĂĄzi burger szĂłsz teszi igazĂĄn egyedivĂ© ezt a receptet, amelyet bĂĄrmilyen alkalomra elkĂ©szĂ­thetsz. Ha szeretnĂ©l egy Ă­zletes, otthoni hamburgert, amely nemcsak laktatĂł, de elkĂ©pesztƑen finom is, akkor ezt a receptet mindenkĂ©ppen prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
880 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs (darĂĄlt, prĂ©mium minƑsĂ©gƱ)
⭕ 4 db Hamburgerzsemle (hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ vagy briĂłs)
⭕ 4 szelet Cheddar sajt
⭕ 4 szelet Pancetta (ropogĂłsra sĂŒtve)
⭕ 100 g Grillezett hagyma
⭕ 4 ek. Házi burger szósz
⭕ 4 levĂ©l SalĂĄta (rĂłmai vagy jĂ©gsalĂĄta)
⭕ 1 db Paradicsom
⭕ 4 szelet Ecetes uborka
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Fekete bors (frissen Ƒrölt)
⭕ 20 g Vaj
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darĂĄlt marhahĂșst keverd össze a sĂłval Ă©s frissen Ƒrölt fekete borssal. Alaposan dolgozd össze, majd oszd nĂ©gy egyenlƑ rĂ©szre, Ă©s formĂĄzz belƑlĂŒk kb. 2 cm vastag hĂșspogĂĄcsĂĄkat.

    A hĂșst ne dolgozd tĂșl sokĂĄig, mert kemĂ©ny lesz a vĂ©geredmĂ©ny. Csak addig gyĂșrd, amĂ­g összeĂĄll.

    2

    ForrĂłsĂ­ts fel egy serpenyƑt vagy grillt közepesen magas hƑfokon. Kend meg a hĂșspogĂĄcsĂĄkat egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal, majd sĂŒsd mindkĂ©t oldalukat kb. 3-4 percig, amĂ­g kĂ©rget kapnak.

    Ne nyomkodd a hĂșspogĂĄcsĂĄkat sĂŒtĂ©s közben, mert elveszĂ­tik a szaftossĂĄgukat. A serpenyƑ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hĂșs azonnal kĂ©rget kapjon.

    3

    A sĂŒtĂ©s utolsĂł percĂ©ben helyezz egy szelet cheddart minden hĂșspogĂĄcsĂĄra, majd fedd le a serpenyƑt, hogy a sajt rĂĄolvadjon.

    A fedƑ segĂ­t abban, hogy a sajt gyorsabban Ă©s egyenletesebben olvadjon meg. Ha nincs fedƑd, hasznĂĄlhatsz egy nagyobb tĂĄlat is.

    4

    A pancettĂĄt egy szĂĄraz serpenyƑben sĂŒsd ropogĂłsra, majd tedd fĂ©lre egy papĂ­rtörlƑre, hogy a felesleges zsĂ­r lecsöpögjön.

    A pancettĂĄt alacsony lĂĄngon sĂŒsd, hogy ne Ă©gjen meg, hanem szĂ©p lassan ropogĂłsra sĂŒljön.

    5

    A hagymåt vågd vékony karikåkra, majd egy kevés olívaolajon, közepes långon pirítsd aranybarnåra, hogy édes és ízes legyen.

    A hagymĂĄt idƑnkĂ©nt megkeverve pirĂ­tsd, hogy egyenletesen barnuljon Ă©s ne Ă©gjen le. Egy kevĂ©s cukor hozzĂĄadĂĄsĂĄval mĂ©g jobban karamellizĂĄlhatod.

    6

    Közben vĂĄgd fĂ©lbe a hamburgerzsemlĂ©ket, Ă©s pirĂ­tsd meg Ƒket egy szĂĄraz serpenyƑben vagy egy kevĂ©s vajjal megkenve, amĂ­g aranybarna lesz a belsejĂŒk.

    A zsemlĂ©ket ne pirĂ­tsd tĂșl, mert kiszĂĄradnak Ă©s kemĂ©nyek lesznek. Csak addig pirĂ­tsd, amĂ­g enyhĂ©n aranybarna nem lesz.

    7

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a zöldsĂ©geket: a paradicsomot vĂĄgd vĂ©kony karikĂĄkra, az uborkĂĄt szeleteld fel.

    A zöldsĂ©geket közvetlenĂŒl a hamburger összeĂĄllĂ­tĂĄsa elƑtt vĂĄgd fel, hogy frissek maradjanak.

    8

    Kend meg a pirĂ­tott zsemlĂ©k belsƑ oldalĂĄt a hĂĄzi burger szĂłsszal, amely gazdag Ă­zt ad a hamburgernek.

    A szĂłszt bƑsĂ©gesen kend a zsemlĂ©re, hogy minden falat Ă­zletes legyen.

    9

    Rakd össze a hamburgert: az alsĂł zsemlefĂ©lre tegyĂ©l salĂĄtalevelet, majd jöhet a sajtos hĂșspogĂĄcsa, a grillezett hagyma, a ropogĂłs pancetta, a paradicsom Ă©s az ecetes uborka. ZĂĄrd le a felsƑ zsemlefĂ©llel.

    A hamburgert rétegezheted tetszés szerint, de figyelj arra, hogy a szaftos hozzåvalók (pl. paradicsom) ne åztassåk el a zsemlét.

    10

    Azonnal tĂĄlald, lehetƑleg kĂ©zzel vĂĄgott sĂŒlt burgonyĂĄval Ă©s hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ mĂĄrtĂĄssal. Tipp: Ha mĂ©g gazdagabb Ă­zt szeretnĂ©l, tehetsz egy kis extra hĂĄzi burger szĂłszt a tetejĂ©re tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A burgert érdemes egy késsel kettévågni, hogy könnyebben lehessen fogyasztani.