A darĂĄlt marhahĂșst keverd össze a sĂłval Ă©s frissen Ćrölt fekete borssal. Alaposan dolgozd össze, majd oszd nĂ©gy egyenlĆ rĂ©szre, Ă©s formĂĄzz belĆlĂŒk kb. 2 cm vastag hĂșspogĂĄcsĂĄkat.
A hĂșst ne dolgozd tĂșl sokĂĄig, mert kemĂ©ny lesz a vĂ©geredmĂ©ny. Csak addig gyĂșrd, amĂg összeĂĄll.
ForrĂłsĂts fel egy serpenyĆt vagy grillt közepesen magas hĆfokon. Kend meg a hĂșspogĂĄcsĂĄkat egy kevĂ©s olĂvaolajjal, majd sĂŒsd mindkĂ©t oldalukat kb. 3-4 percig, amĂg kĂ©rget kapnak.
Ne nyomkodd a hĂșspogĂĄcsĂĄkat sĂŒtĂ©s közben, mert elveszĂtik a szaftossĂĄgukat. A serpenyĆ legyen elĂ©g forrĂł, hogy a hĂșs azonnal kĂ©rget kapjon.
A sĂŒtĂ©s utolsĂł percĂ©ben helyezz egy szelet cheddart minden hĂșspogĂĄcsĂĄra, majd fedd le a serpenyĆt, hogy a sajt rĂĄolvadjon.
A fedĆ segĂt abban, hogy a sajt gyorsabban Ă©s egyenletesebben olvadjon meg. Ha nincs fedĆd, hasznĂĄlhatsz egy nagyobb tĂĄlat is.
A pancettĂĄt egy szĂĄraz serpenyĆben sĂŒsd ropogĂłsra, majd tedd fĂ©lre egy papĂrtörlĆre, hogy a felesleges zsĂr lecsöpögjön.
A pancettĂĄt alacsony lĂĄngon sĂŒsd, hogy ne Ă©gjen meg, hanem szĂ©p lassan ropogĂłsra sĂŒljön.
A hagymĂĄt vĂĄgd vĂ©kony karikĂĄkra, majd egy kevĂ©s olĂvaolajon, közepes lĂĄngon pirĂtsd aranybarnĂĄra, hogy Ă©des Ă©s Ăzes legyen.
A hagymĂĄt idĆnkĂ©nt megkeverve pirĂtsd, hogy egyenletesen barnuljon Ă©s ne Ă©gjen le. Egy kevĂ©s cukor hozzĂĄadĂĄsĂĄval mĂ©g jobban karamellizĂĄlhatod.
Közben vĂĄgd fĂ©lbe a hamburgerzsemlĂ©ket, Ă©s pirĂtsd meg Ćket egy szĂĄraz serpenyĆben vagy egy kevĂ©s vajjal megkenve, amĂg aranybarna lesz a belsejĂŒk.
A zsemlĂ©ket ne pirĂtsd tĂșl, mert kiszĂĄradnak Ă©s kemĂ©nyek lesznek. Csak addig pirĂtsd, amĂg enyhĂ©n aranybarna nem lesz.
KĂ©szĂtsd elĆ a zöldsĂ©geket: a paradicsomot vĂĄgd vĂ©kony karikĂĄkra, az uborkĂĄt szeleteld fel.
A zöldsĂ©geket közvetlenĂŒl a hamburger összeĂĄllĂtĂĄsa elĆtt vĂĄgd fel, hogy frissek maradjanak.
Kend meg a pirĂtott zsemlĂ©k belsĆ oldalĂĄt a hĂĄzi burger szĂłsszal, amely gazdag Ăzt ad a hamburgernek.
A szĂłszt bĆsĂ©gesen kend a zsemlĂ©re, hogy minden falat Ăzletes legyen.
Rakd össze a hamburgert: az alsĂł zsemlefĂ©lre tegyĂ©l salĂĄtalevelet, majd jöhet a sajtos hĂșspogĂĄcsa, a grillezett hagyma, a ropogĂłs pancetta, a paradicsom Ă©s az ecetes uborka. ZĂĄrd le a felsĆ zsemlefĂ©llel.
A hamburgert rétegezheted tetszés szerint, de figyelj arra, hogy a szaftos hozzåvalók (pl. paradicsom) ne åztassåk el a zsemlét.
Azonnal tĂĄlald, lehetĆleg kĂ©zzel vĂĄgott sĂŒlt burgonyĂĄval Ă©s hĂĄzi kĂ©szĂtĂ©sƱ mĂĄrtĂĄssal. Tipp: Ha mĂ©g gazdagabb Ăzt szeretnĂ©l, tehetsz egy kis extra hĂĄzi burger szĂłszt a tetejĂ©re tĂĄlalĂĄs elĆtt.
A burgert érdemes egy késsel kettévågni, hogy könnyebben lehessen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.