Séf különleges hamburgere libamájjal és szarvasgombával

A Séf Különleges Hamburgere

A Séf Különleges Hamburgere egy igazi gasztronómiai remekmű, amely a prémium hozzávalók tökéletes harmóniáját ötvözi. A libamáj vajpuha textúrája, a ropogós pancetta és a szarvasgomba karakteres íze egy új szintre emeli a hamburger fogalmát. Ez a recept azoknak készült, akik nemcsak egy egyszerű hamburgert, hanem egy kifinomult, elegáns ételt keresnek. Egy pohár vörösborral tálalva tökéletes választás egy különleges vacsorához!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (darált, prémium minőségű)
4 db Hamburgerzsemle (briós vagy vajas)
4 szelet Cheddar sajt (érett)
100 g Libamáj (sütéshez előkészített)
4 ek. Szarvasgomba majonéz
150 g Vörösboros karamellizált hagyma
4 szelet Pancetta (vékonyra szeletelve)
4 levél Saláta (római vagy jégsaláta)
1 db Paradicsom
1 tk.
1 tk. Fekete bors (frissen őrölt)
20 g Vaj
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A darált marhahúst keverd össze a sóval és frissen őrölt fekete borssal. Alaposan dolgozd össze, majd oszd négy egyenlő részre, és formázz belőlük kb. 2 cm vastag húspogácsákat.

    A húst ne dolgozd túl sokáig, mert kemény lesz a végeredmény. Csak addig gyúrd, amíg összeáll.

    2

    Forrósíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepesen magas hőfokon. Kend meg a húspogácsákat egy kevés olívaolajjal, majd süsd mindkét oldalukat kb. 3-4 percig, amíg kérget kapnak.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon. Ne nyomkodd a húspogácsákat sütés közben, mert elveszítik a szaftosságukat.

    3

    A sütés utolsó percében helyezz egy szelet érett cheddart minden húspogácsára, majd fedd le a serpenyőt, hogy a sajt ráolvadjon.

    A fedő segít, hogy a sajt gyorsan és egyenletesen olvadjon meg. Ha nincs fedőd, használhatsz egy nagyobb tálat is.

    4

    Egy másik serpenyőben közepes lángon olvaszd fel a vajat, majd süsd meg benne a libamájat 1-2 perc alatt mindkét oldalán, amíg aranybarna nem lesz. Fontos: Ne süsd túl, mert kiszáradhat!

    A libamájat óvatosan kezeld, mert könnyen széteshet. A sütési idő függ a libamáj vastagságától, figyelj rá, hogy belül rózsaszín maradjon.

    5

    A pancettát egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.

    A pancettát alacsony lángon süsd, hogy a zsírja szépen kiolvadjon és ropogós legyen.

    6

    Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.

    A zsemléket ne pirítsd túl, mert kiszáradnak. A vajjal megkent zsemle finomabb és ropogósabb lesz.

    7

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot vágd vékony karikákra.

    A paradicsomot közvetlenül a hamburger összeállítása előtt vágd fel, hogy friss maradjon.

    8

    Kend meg a pirított zsemlék belső oldalát szarvasgomba majonézzel, amely karakteres ízt ad a hamburgernek.

    A szarvasgomba majonézt bátran használd, ez adja meg a hamburger különleges ízét.

    9

    Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos húspogácsa, a sült libamáj, a vörösboros karamellizált hagyma és a ropogós pancetta. Zárd le a felső zsemleféllel.

    A hamburgert rétegezd úgy, hogy minden íz harmonikusan érvényesüljön. A libamájat helyezd a húspogácsára, hogy a sajt ráolvadjon.

    10

    Azonnal tálald, lehetőleg kézzel vágott sült burgonyával és egy pohár vörösborral. Tipp: Ha még exkluzívabb ízt szeretnél, reszelj egy kevés szarvasgombát a hamburger tetejére tálalás előtt.

    A vörösbor válasszuk a hamburgerhez illő, testesebb fajtát.