A fekete babot áztasd be egy éjszakára, majd öblítsd le és tedd félre.
Ha sietsz, a babot egy forró vízben 1 óráig is áztathatod, hogy gyorsabban megpuhuljon.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A babot egy tálban pépesítsd, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, sót és borsot, és alaposan keverd össze.
A pirospaprika gazdag ízt ad az acarajéknak, így ne spórolj vele.
A babos masszát formázd kis golyókká, majd szórd meg egy kevés szódabikarbónával, hogy könnyebbek legyenek a fritőzben való sütés során.
A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy egyenletesen megsüljenek.
A golyókat forró fritőzolajban süsd aranybarnára, amíg ropogósak nem lesznek. Ne süsd őket túl, mert akkor kiszáradhatnak.
A fritőzben való sütés biztosítja, hogy a golyók kívül ropogósak, belül puhák maradjanak.
Készítsd el a csípős szószt: keverd össze a chili szószt, cukrot és ecetet egy tálban, majd ízesítsd szükség szerint.
Ha szeretnéd, a szószba egy kis fokhagymát is keverhetsz, hogy még ízletesebb legyen.
A kész acarajé golyókat tálald a csípős szósszal és szórj rá friss koriandert.
A koriander frissessége jól ellensúlyozza a csípős szósz hevességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.