Acarajé csípős szósszal, ropogós golyók csípős szósszal és korianderrel tálalva

Acarajé csípős szósszal

Az Acarajé egy hagyományos brazil étel, amelyet főleg Bahia államban fogyasztanak. Az étel alapja a fekete bab, amelyet fűszeres masszává dolgoznak, és aranybarnára sütnek fritőzben. A csípős szósszal és friss korianderrel tálalt Acarajé tökéletes étkezés lehet egy nyári napon vagy egy ínycsiklandó étkezés részeként. A fűszeres és ropogós golyók minden falatja egy új ízélményt ad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Fekete bab
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
0.5 tk. Szódabikarbóna
1 ek. Olívaolaj
500 ml Fritőzolaj
2 ek. Csípős chili szósz
1 tk. Cukor
1 ek. Ecet
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete babot áztasd be egy éjszakára, majd öblítsd le és tedd félre.

    Ha sietsz, a babot egy forró vízben 1 óráig is áztathatod, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd. A babot egy tálban pépesítsd, majd add hozzá a hagymát, fokhagymát, pirospaprikát, sót és borsot, és alaposan keverd össze.

    A pirospaprika gazdag ízt ad az acarajéknak, így ne spórolj vele.

    3

    A babos masszát formázd kis golyókká, majd szórd meg egy kevés szódabikarbónával, hogy könnyebbek legyenek a fritőzben való sütés során.

    A golyók ne legyenek túl nagyok, hogy egyenletesen megsüljenek.

    4

    A golyókat forró fritőzolajban süsd aranybarnára, amíg ropogósak nem lesznek. Ne süsd őket túl, mert akkor kiszáradhatnak.

    A fritőzben való sütés biztosítja, hogy a golyók kívül ropogósak, belül puhák maradjanak.

    5

    Készítsd el a csípős szószt: keverd össze a chili szószt, cukrot és ecetet egy tálban, majd ízesítsd szükség szerint.

    Ha szeretnéd, a szószba egy kis fokhagymát is keverhetsz, hogy még ízletesebb legyen.

    6

    A kész acarajé golyókat tálald a csípős szósszal és szórj rá friss koriandert.

    A koriander frissessége jól ellensúlyozza a csípős szósz hevességét.