Acarajé sajttal, ropogós brazil étel sajtkrémmel

Acarajé Sajttal

Az acajé egy hagyományos brazil étel, amely a Bahia régiójából származik. A fehérbab és a fűszerek egyedi kombinációja adja az étel különleges ízét. Az acajé-t hagyományosan ünnepi alkalmakra készítik, és gyakran friss káposztával tálalják. A sajtos változata különleges élményt nyújt, és gazdag ízvilágával igazán emlékezetes étkezést biztosít.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 40 perc
2300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Fehérbab
600 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Piri-piri paprika
1 csokor Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
500 ml Olaj a sütéshez
100 g Kukoricaliszt
100 g Káposzta
100 g Sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehérbabot alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel vízzel. Hagyd ázni 8-12 órán át.

    A bab áztatása segít, hogy könnyebben megpuhuljon a főzés során.

    2

    Miután a bab megáztak, tedd őket egy edénybe, és főzd őket puhára. Ez körülbelül 45 percet vesz igénybe.

    Főzés közben időnként ellenőrizd a víz szintjét, hogy ne forrjon el teljesen.

    3

    Amíg a bab fő, vágd fel a hagymát, fokhagymát és a piri-piri paprikát. Egy tálban keverd össze a fűszereket.

    A piri-piri paprikát ízlés szerint csökkentheted, ha nem szereted a túl csípős ízeket.

    4

    Miután a bab megfőtt és kihűlt, törd össze egy villával vagy használj botmixert, hogy sima pürét kapj.

    A püré legyen elég sűrű ahhoz, hogy könnyen formázható legyen.

    5

    Add hozzá a püréhez a felvágott hagymát, fokhagymát, piri-piri paprikát és a koriandert. Keverd jól össze.

    Ha a keverék túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben dolgozhass vele.

    6

    Formálj kis golyókat a babpüréből, és forgasd meg kukoricaliszttel.

    A golyók lehetnek kisebbek vagy nagyobbak, attól függően, hogy milyen méretű acajét szeretnél készíteni.

    7

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a golyókat aranybarnára. A sütés körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.

    Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, mert így nem sülnek egyenletesen.

    8

    Miután a golyók kisültek, szedd ki őket, és tedd őket papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.

    A felesleges olaj eltávolítása segít, hogy az acajé ne legyen túl zsíros.

    9

    A sajtot vágd apró darabokra, és tedd a kisült golyók belsejébe, hogy a sajt megolvadjon, és gazdag ízt adjon a csemege belsejének.

    A sajt olvadékony legyen, hogy könnyen be tudja tölteni a golyókat.

    10

    Tálalás előtt tálald az acajét friss káposztával, és kínáld sajtos szósszal.

    A friss káposzta roppanós állaga és a sajt krémes íze tökéletes kombinációt alkot.