A fehérbabot alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy lábasba, és öntsd fel vízzel. Hagyd ázni 8-12 órán át.
A bab áztatása segít, hogy könnyebben megpuhuljon a főzés során.
Miután a bab megáztak, tedd őket egy edénybe, és főzd őket puhára. Ez körülbelül 45 percet vesz igénybe.
Főzés közben időnként ellenőrizd a víz szintjét, hogy ne forrjon el teljesen.
Amíg a bab fő, vágd fel a hagymát, fokhagymát és a piri-piri paprikát. Egy tálban keverd össze a fűszereket.
A piri-piri paprikát ízlés szerint csökkentheted, ha nem szereted a túl csípős ízeket.
Miután a bab megfőtt és kihűlt, törd össze egy villával vagy használj botmixert, hogy sima pürét kapj.
A püré legyen elég sűrű ahhoz, hogy könnyen formázható legyen.
Add hozzá a püréhez a felvágott hagymát, fokhagymát, piri-piri paprikát és a koriandert. Keverd jól össze.
Ha a keverék túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben dolgozhass vele.
Formálj kis golyókat a babpüréből, és forgasd meg kukoricaliszttel.
A golyók lehetnek kisebbek vagy nagyobbak, attól függően, hogy milyen méretű acajét szeretnél készíteni.
Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a golyókat aranybarnára. A sütés körülbelül 5-7 percet vesz igénybe.
Ne tegyél túl sok golyót egyszerre a serpenyőbe, mert így nem sülnek egyenletesen.
Miután a golyók kisültek, szedd ki őket, és tedd őket papírtörlőre, hogy eltávolítsd a felesleges olajat.
A felesleges olaj eltávolítása segít, hogy az acajé ne legyen túl zsíros.
A sajtot vágd apró darabokra, és tedd a kisült golyók belsejébe, hogy a sajt megolvadjon, és gazdag ízt adjon a csemege belsejének.
A sajt olvadékony legyen, hogy könnyen be tudja tölteni a golyókat.
Tálalás előtt tálald az acajét friss káposztával, és kínáld sajtos szósszal.
A friss káposzta roppanós állaga és a sajt krémes íze tökéletes kombinációt alkot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.