Áfonyás Cupcake tálalva

Áfonyás Cupcake

Az áfonyás cupcake egy könnyed és frissítő desszert, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. A puha tészta és a friss áfonya kellemes fúziója igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Az áfonyás cupcake nagyszerű választás családi összejöveteleken, születésnapi partik alkalmával, vagy csak egy kis édességre vágyva.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
100 g Vaj
120 ml Tej
2 db Tojás
150 g Friss áfonya
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.

    A pontos hőmérséklet beállítása nagyon fontos a cupcake-ek egyenletes átsüléséhez. Ha nincs légkeveréses sütőd, akkor is érdemes lehet 170 fokon kezdeni.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a cukorral kevered, mert különben a cukor megolvadhat. A krémes állag eléréséhez használj elektromos habverőt.

    3

    Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.

    A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a massza ne csapódjon ki. Minden tojás után alaposan keverd el a tésztát.

    4

    A lisztet és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.

    A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában. Az apránkénti adagolással elkerülheted a liszt felverődését.

    5

    A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    A tejet ne öntsd egyszerre a tésztába, hanem fokozatosan adagold, hogy a tészta sima és csomómentes legyen.

    6

    A friss áfonyát óvatosan keverd a tésztába, hogy a gyümölcs ne törjön össze teljesen.

    Az áfonyát érdemes lisztbe forgatni mielőtt a tésztába kevered, így kevésbé süllyed le a muffin aljára. A keverést óvatosan végezd, nehogy az áfonya szétnyomódjon és elszínezze a tésztát.

    7

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 20-25 percig, amíg a tűpróbát kiállják.

    A muffinformákat ne töltsd tele, csak kb. 2/3-ig, mert a tészta sütés közben megemelkedik. A tűpróbához szúrj egy fogpiszkálót a muffin közepébe. Ha tisztán húzod ki, akkor a muffin megsült.

    8

    Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    A muffinokat hagyd kicsit hűlni a formában, mielőtt rácsra helyezed őket, mert különben könnyen összetörhetnek. A rácson jobban tudnak szellőzni és egyenletesen hűlni.