A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.
A pontos hőmérséklet beállítása nagyon fontos a cupcake-ek egyenletes átsüléséhez. Ha nincs légkeveréses sütőd, akkor is érdemes lehet 170 fokon kezdeni.
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, amíg krémes állagot nem kapsz.
A vaj ne legyen túl forró, amikor a cukorral kevered, mert különben a cukor megolvadhat. A krémes állag eléréséhez használj elektromos habverőt.
Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.
A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a massza ne csapódjon ki. Minden tojás után alaposan keverd el a tésztát.
A lisztet és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.
A lisztet és a sütőport érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában. Az apránkénti adagolással elkerülheted a liszt felverődését.
A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.
A tejet ne öntsd egyszerre a tésztába, hanem fokozatosan adagold, hogy a tészta sima és csomómentes legyen.
A friss áfonyát óvatosan keverd a tésztába, hogy a gyümölcs ne törjön össze teljesen.
Az áfonyát érdemes lisztbe forgatni mielőtt a tésztába kevered, így kevésbé süllyed le a muffin aljára. A keverést óvatosan végezd, nehogy az áfonya szétnyomódjon és elszínezze a tésztát.
Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 20-25 percig, amíg a tűpróbát kiállják.
A muffinformákat ne töltsd tele, csak kb. 2/3-ig, mert a tészta sütés közben megemelkedik. A tűpróbához szúrj egy fogpiszkálót a muffin közepébe. Ha tisztán húzod ki, akkor a muffin megsült.
Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A muffinokat hagyd kicsit hűlni a formában, mielőtt rácsra helyezed őket, mert különben könnyen összetörhetnek. A rácson jobban tudnak szellőzni és egyenletesen hűlni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.