A jázmin rizst alaposan mosd át hideg vízben, majd főzd meg 400 ml vízben, amíg az összes folyadék el nem párolog és a rizs megpuhul.
A rizst többször mosd át, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz. Ez eltávolítja a felesleges keményítőt, így a rizs pergőbb lesz.
Amíg a rizs fő, reszeld le a citromhéjat és készítsd elő az áfonyát.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, mert a fehér része keserű lehet.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat alacsony lángon, majd add hozzá a mézet és a fahéjat.
Ügyelj, hogy a vaj ne égjen meg, mert az befolyásolja az ízét. Alacsony lángon folyamatosan kevergetve olvaszd fel.
Add hozzá a vaníliakivonatot és keverd jól össze, majd óvatosan keverd bele az áfonyát, és főzd 2-3 percig, amíg kissé megpuhul.
Az áfonyát óvatosan keverd, hogy ne törjön össze, és ne engedje ki a levét.
A megfőtt rizst keverd össze az áfonyás keverékkel, majd adj hozzá egy csipet sót és a reszelt citromhéjat.
Kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá több mézet vagy citromhéjat az ízlésednek megfelelően.
Hagyd pihenni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek, majd tálald melegen vagy hidegen.
A pihentetés segít az ízeknek jobban összeérni. Ha hidegen tálalod, tedd hűtőbe, de ne túl sokáig, mert a rizs kiszáradhat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.