Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.
A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, hogy egyenletesebben süljenek a cupcake-ek.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat, a tejet és a sötét rumot, majd jól keverd el.
A tojásokat érdemes szobahőmérsékletűen használni, mert így jobban felverődnek.
A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, folyamatosan keverve, hogy csomómentes tésztát kapj.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a cupcake. Épp csak annyira keverd össze, hogy a hozzávalók összeálljanak.
Az áfonyát óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.
Az áfonyát érdemes lisztbe forgatni, mielőtt a tésztába kevered, így nem süllyed le az aljára.
A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.
Használj fagyiskanalat vagy habzsákot a tészta egyenletes elosztásához.
Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.
A cupcake-eket rácsra téve hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el.
A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés rumot a krémhez.
A tejszínt hűtőből kivéve verd habbá, mert így könnyebben felverődik. A rumot óvatosan adagold, hogy ne legyen túl folyékony a krém.
A habot kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd friss áfonyával.
A habzsák használata egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A díszítéshez használhatsz porcukrot vagy csokoládéforgácsot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.