Frissen sült áfonyás-rumos cupcake

Áfonyás-Rumos Cupcake

Az áfonyás-rumos cupcake egy különleges desszert, amely a friss áfonya édes-savanykás ízét ötvözi a sötét rum fűszeres, meleg karakterével. Ez az édesség nemcsak ízében, hanem megjelenésében is lenyűgöző, hiszen a friss áfonya élénk színe kontrasztot alkot a puha, aranybarna tésztával. Az eredeti recept az amerikai konyha inspirációja, ahol a rumot gyakran használják sütik és édességek ízesítésére. Az áfonyás-rumos cupcake tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél készíteni egy baráti összejövetelre vagy ünnepi alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Liszt
100 g Cukor
2 db Tojás
50 ml Olaj
100 ml Tej
150 g Friss áfonya
30 ml Sötét rum
1 cs. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
100 ml Tejszín
50 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, miközben elkészíted a tésztát.

    A sütőt érdemes légkeveréses fokozaton előmelegíteni, hogy egyenletesebben süljenek a cupcake-ek.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és vaníliás cukrot.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomósodást és a tészta könnyebb legyen.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá az olajat, a tejet és a sötét rumot, majd jól keverd el.

    A tojásokat érdemes szobahőmérsékletűen használni, mert így jobban felverődnek.

    4

    A nedves hozzávalókat fokozatosan add a száraz hozzávalókhoz, folyamatosan keverve, hogy csomómentes tésztát kapj.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a cupcake. Épp csak annyira keverd össze, hogy a hozzávalók összeálljanak.

    5

    Az áfonyát óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljon.

    Az áfonyát érdemes lisztbe forgatni, mielőtt a tésztába kevered, így nem süllyed le az aljára.

    6

    A tésztát oszd el muffin formákba, mindegyiket körülbelül 2/3-ig töltsd meg.

    Használj fagyiskanalat vagy habzsákot a tészta egyenletes elosztásához.

    7

    Süsd a cupcake-eket 20-25 percig, amíg aranybarnára sülnek, és egy fogpiszkálóval tesztelve tisztán kijön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a cupcake-ekre. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, mielőtt rákerülne a díszítés.

    A cupcake-eket rácsra téve hagyd kihűlni, hogy ne ázzanak el.

    9

    A tejszínt verd habbá, majd keverd hozzá a porcukrot és egy kevés rumot a krémhez.

    A tejszínt hűtőből kivéve verd habbá, mert így könnyebben felverődik. A rumot óvatosan adagold, hogy ne legyen túl folyékony a krém.

    10

    A habot kanalazd vagy habzsák segítségével nyomd a cupcake-ek tetejére, majd díszítsd friss áfonyával.

    A habzsák használata egyenletesebb és szebb díszítést tesz lehetővé. A díszítéshez használhatsz porcukrot vagy csokoládéforgácsot is.