Ají de gallina csirke quinoa körettel, korianderrel tálalva

Ají de gallina quinoa körettel

Az ají de gallina egy tradicionális perui étel, amely csirkéből, sárga chili paprikából és tejszínből készült gazdag, krémes szószban főzve. Az étel az andoki konyha egyik legismertebb fogása, amely több száz éves hagyományokkal rendelkezik. Az ají de gallina eredetileg gazdag és ízes húsos étel, de a quinoa hozzáadásával egy könnyebb, de mégis gazdag alternatívát kínálunk. A quinoa nemcsak egészséges, de tökéletesen illik ehhez a krémes ételhez, miközben emeli annak ízét.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke mellfilé
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Sárga chili paprika
200 ml Tejszín
2 db Tojás sárgája
50 g Pecorino sajt
200 g Quinoa
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet főzd meg vízben egy kevés sóval, majd hűtsd le és szedd szálakra. A csirke darabokat aprítsd fel, hogy könnyebben beépíthető legyen a szószba.

    A csirke maradhat egyben is, ha szeretnéd nagyobb darabokban tálalni, de a szálakra tépés segít, hogy könnyebben átjárja a szósz.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd finomra, majd egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg. Csak addig pirítsd, amíg az illata ki nem szabadul.

    3

    Add hozzá a sárga chili paprikákat (magház nélkül) és a kockázott csirkét, és pirítsd együtt még pár percig.

    A chili paprika fokozza az étel ízét, de ha nem szeretnéd túl csípősre, vágd kisebbre vagy távolítsd el a magházát.

    4

    A tejszínt és a tojássárgáját keverd össze, majd öntsd a csirkére, és alacsony hőmérsékleten főzd össze, amíg sűrűsödik.

    Ne forrald túl, hogy a tojás ne csapódjon ki. Alacsony hőmérsékleten folyamatosan keverve érheted el a sima, krémes szószt.

    5

    A pecorino sajtot reszeld le, és add hozzá a szószhoz, hogy még gazdagabb ízű legyen.

    A pecorino sajt egy erősebb ízt ad a szósznak, de helyettesíthető parmezánnal, ha enyhébb ízt szeretnél.

    6

    A quinoát főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Miután kész, öntsd le róla a vizet, és tálald köretként a csirkés szósz mellett.

    A quinoa könnyen megszívja magát vízzel, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl híg, mert az étel ízét befolyásolja.

    7

    Tálaláskor szórd meg friss korianderrel a csirkét, és kínáld a főtt quinoával.

    A koriander friss, citrusos íze nagyszerűen illik ehhez az ételhez, de ha nem szereted, nyugodtan helyettesítheted petrezselyemmel.