Alboronía csicseriborsóval, színes zöldségekkel tálalva

Alboronía csicseriborsóval

Az Alboronía egy hagyományos mediterrán étel, amelyet különböző friss zöldségekkel, mint padlizsán, cukkini és paradicsom készítenek. A csicseriborsó hozzáadásával még gazdagabbá válik az étel, miközben a fűszerek és az olívaolaj karakteres ízvilágot biztosítanak. Ez az étel tökéletes választás vegetáriánus étkezésekhez, és nagyon népszerű a mediterrán diétákban. Az alboronía egyszerű és ízletes étel, amelyet akár egy könnyű vacsoraként, akár köretként is tálalhatsz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 g Csicseriborsó (főzve vagy konzerv)
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika (édes)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először vágd fel a padlizsánt és a cukkinit kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd fel.

    A padlizsánnak érdemes megszórni egy kis sóval és pihenni hagyni, hogy levet eresszen és kevésbé keserű legyen.

    2

    Melegíts olívaolajat egy nagy serpenyőben. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert keserű ízt adhat a kész ételnek!

    3

    Ezután add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, és főzd őket közepes lángon, amíg enyhén megpuhulnak és kissé karamellizálódnak.

    A padlizsán könnyen felszívja az olajat, ezért érdemes figyelni, hogy ne legyen túl olajos a keverék.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomokat, a csicseriborsót, a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni, amíg az ízek összeérnek és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha szükséges, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy szószosabb legyen az étel.

    5

    Miután elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel a tetejét, és tálald melegen.

    A friss petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép színt is biztosít az ételnek!