Először vágd fel a padlizsánt és a cukkinit kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágd fel.
A padlizsánnak érdemes megszórni egy kis sóval és pihenni hagyni, hogy levet eresszen és kevésbé keserű legyen.
Melegíts olívaolajat egy nagy serpenyőben. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd őket, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne hagyd, hogy a hagyma megégjen, mert keserű ízt adhat a kész ételnek!
Ezután add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, és főzd őket közepes lángon, amíg enyhén megpuhulnak és kissé karamellizálódnak.
A padlizsán könnyen felszívja az olajat, ezért érdemes figyelni, hogy ne legyen túl olajos a keverék.
Add hozzá a felkockázott paradicsomokat, a csicseriborsót, a köményt, a paprikát, a sót és a borsot. Keverd jól össze, majd hagyd főzni, amíg az ízek összeérnek és a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Ha szükséges, egy kevés vizet is adhatsz hozzá, hogy szószosabb legyen az étel.
Miután elkészült, szórd meg friss petrezselyemmel a tetejét, és tálald melegen.
A friss petrezselyem nemcsak ízt ad, hanem szép színt is biztosít az ételnek!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.